• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Avrupa'nın 'kaptan köşkü' Global'in oldu

Avrupa'nın 'kaptan köşkü' Global'in oldu
Global Liman İşletmeleri Pazarlama Direktörü Figen Ayan, Fransa'da yapılan toplantıda Medcruise Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Avrupa'nın 'kaptan köşkü' Global'in oldu

Türkiye'nin lider liman operatörü Global Liman İşletmeleri'nin Pazarlama Direktörü Figen Ayan, 13 Ekim tarihinde Fransa'nın Montpellier şehrinde yapılan Medcruise Yönetim Kurulu seçim leri toplantısında Medcruise Akdeniz Yolcu Limanları Birliği'nin Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.

70 üyesi bulunan ve Akdeniz'de 100 limanı temsil eden Medcruise Akdeniz Yolcu Limanları Birliği yönetim kurulu seçimlerine Türkiye'den tek aday olarak katılan Figen Ayan, 25 aday arasından seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Global Liman İşletmeleri geçen hafta da kruvaziyer sektörünün en prestijli ödüllerinden olan ve her yıl düzenlenen Seatrade Insider Cruise Awards'da, Global Liman İşletmeleri'ne bağlı Port Akdeniz –Antalya Yolcu Limanı ile Dünya Segmentinde "Yılın Limanı" kategorisinde finalist olarak büyük bir başarı yakalamıştı. 

Medcruise Sektörün En Önemli Birliği 

13 Ekim'de 12 yönetim kurulu üyesi ve 1 yönetim kurulu başkanı seçmek için Fransa'nın Montpellier şehrinde toplanan Medcruise Akdeniz Yolcu Limanları Birliği, günümüzde, İspanya, Portekiz ve Fas'ın Atlantik
sahillerinden, doğuda Suriye ve İsrail'e,Kuzeyde Adriyatik ve Karadeniz'den, güneyde Kızıldeniz'e kadar geniş bir coğrafyayı paylaşan 70 limanın, Akdeniz'de kruvaziyer turizmi ve endüstrisinin gelişmesine yönelik ortak çabalarını bir araya getiriyor. 

Global Liman İşletmeleri'nin Pazarlama Direktörü Figen Ayan, Venedik, Güney Fransa limanlarından katılan adaylar gibi güçlü 25 aday arasından, Akdeniz'deki en büyük limanın işleticisi Barselona'yı da geride bırakarak Türkiye'den tek aday olarak katıldığı seçimlerde oyların yarısını alarak yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Figen Ayan Akdeniz limanlarının büyük bir çoğunluğunun özellikle Global Liman İşletmelerini bir model olarak gördüklerini ve örnek aldıklarını belirterek, kendisinin Medcruise Akdeniz Yolcu Limanları Birliği'nin Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmesinde bu konunun büyük bir etkisi olduğunun altını çizdi. Barselona'nın da yönetime girdiği seçimlerde 6 küçük liman temsilcisi ve 6 büyük liman temsilcisi olmak üzere toplam 12 yönetim kurulu üyesi seçilmektedir. 

Türkiye'den seçime tek aday olarak katılan Figen Ayan, Doğu Akdeniz Büyük Liman Kategorisinde yönetim kurulu üyeliğine seçilerek, Girit Adası'nın Heraklion Limanı'nın da aday olarak yeraldığı bu kategoride oyların yarısını alarak bu bölgeyi temsil etme onurunu elde etti. Yönetim kurulu üyelerinin 3 yılda 1 yapılan seçim lerde belirlendiği Medcruise Akdeniz Yolcu Limanları Birliği'nde Figen Ayan önümüzdeki 3 yıl boyunca Global Liman İşletmeleri'ni temsil edecek. 

Medcruise Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği; Akdeniz limanlarının tanıtımı için dünyadaki bütün önemli kruvaziyer fuarlarında katılımcı olarak yer alıyor, aynı zamanda uluslararası kruvaziyer konferans ve seminerlerinde konuşmacı olarak bulunup, çeşitli denizcilik örgüt ve kuruluşlarının komitelerindeki çalışmaları ile sektörün sorun ve gereksinmeleri doğrultusunda yönlendirici ve düzenleyici görevini üstlenmektedir. Birlik, Kruvaziyer gemi şirketleri ile liman yöneticilerinin buluşup karşılıklı görüştükleri panel ve forumlar düzenliyor. Üye limanların yöneticileri için profesyonel eğitim kursları ve kruvaziyer gemi şirketlerinin yöneticileri ileliman çalışanlarının birbirlerini daha yakından tanıyıp kaynaşmalarına olanak sağlayan sosyal etkinlikler düzenliyor. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim