• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Avrupa'ya tarifeli tren seferleri başlatıyor

Avrupa'ya tarifeli tren seferleri başlatıyor
Borusan Lojistik, tüm Avrupa ülkelerine 'Tarifeli Multimodal Tren Taşımacılığı'nı başlattı.

Avrupa'ya tarifeli tren seferleri başlatıyor

Borusan Lojistik, tüm Avrupa ülkelerine 'Tarifeli Multimodal Tren Taşımacılığı'nı başlattı.

Projeyi gerçekleştirebilmek için Avrupa'da özel bir altyapı tesis eden şirket, Edirne'de de bir Gümrüklü Terminal ve Aktarma Sahası kurdu. Daha az karayolu kullanılacak olması sebebiyle çevrenin korunmasına destek olacak proje bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'dan kalkacak ilk blok trenle başlıyor. Borusan Lojistik'in başlangıç aşamasında her hafta karşılıklı iki blok tren olarak uygulamaya koyacağı servisler, talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda haftada beşe çıkabilecek.
 
Borusan Lojistik Liman İşletme ve Uluslararası Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Dölen, öncelikle Avusturya Viyana, Almanya Duisburg, Duisburg üzerinden Almanya Buna ve Almanya Schweisheide ve Hollanda Rotterdam'a düzenli ithalat ve ihracat taşımalarının hayata geçirileceğini söyledi. 'Multimodal Taşımacılıkta Greenovative Çözüm' adını verdikleri uygulamayı çok önemsediklerini belirten Dölen, "Uygulamamızı sektörümüzün en önemli buluşmalarından biri olan HR Dergi tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenen Lojistik Yönetimi Zirvesi'nde açıklamayı anlamlı gördük. Borusan Lojistik olarak rekabetçi, çevreci, hızlı ve dakik Multimodal Tren Taşımacılığı hizmetini tasarlarken, iş ortaklarımız Devlet Demiryolları, İsviçre menşeli Hupag Ag ve Alpha Ag ile beraber ülkemizin sürdürülebilir büyümesi yönünde önemli bir adım attığımızı düşünüyoruz" dedi.
 
Bugün Viyana'dan yola çıkacak tren, ithalat yükleriyle 9 Nisan'da Edirne'ye ulaşacak. 10 Nisan'da Edirne'den ihracat yükleriyle Viyana'ya hareket edecek. Takip eden her üç günde bir, 36 adet 45 feetlik konteynerle bir tren seferlere devam edecek.

ibrahim-dolen.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim