• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Avustralya'da yeni cruise limanına tepki

Avustralya'da yeni cruise limanına tepki
Avustralya’nın Altın Sahil şehrinde yapılması planlanan ve Carnival Australia tarafından desteklenen kruvaziyer limanın inşasını protesto etmek isteyen binlerce insan Gold Coast’da toplandı.

Avustralya’nın eyaletlerinden Queensland’in Gold Coast (Altın Sahil) şehrinde yapılması planlanan ve Carnival Australia tarafından desteklenen kruvaziyer limanın inşasını protesto etmek için binlerce insan  Gold Coast’da toplandı.

Queensland  Başbakanı Yardımcısı Jeff Seeney ve Gold Coast Şehir Konseyi Belediye Başkanı Tom Tate kruvaziyer limanın yapılacağı resmen açıklandı.  Açıklamaya göre kruvaziyer limanı Broadwater Marine Projesi’nin ilk ayağı olacak.

Carnival Australia CEO’su Anne Sherry, Carnival Australia’nın Broadwater Marine Projesinin bir parçası olan kruvaziyer gemisi terminali projesinde Queensland Hükümeti ve Gold Coast şehir konseyi ile çalışmayı dört gözle beklediklerini açıkladı.Yerel gazetelerde yer alan haberlere göre, proje ayrıca açık alan ve park alanlarını da kapsayacak. Başbakan yardımcısı Seeney konuyla ilgili, projenin gelişimin tamamen pazara olduğunu ifade etti.

Kamu özel ortaklığı Broadwater’i altı yıldız oteller, bir gazino ve turistik eğlence mekanlarının olduğu eğlence merkezi haline getirmeyi planlıyor.

“Kumsalımızı kurtarın”  yürüyüşünde konuşan Gaven Parlamento üyesi Alex Douglas, projeyi “Saçma ve riskli” olarak adlandırdı ayrıca iddialara göre 4.5 metrelik gerekli görünen taraklama ile kanal önü evlerinin büyük bir çoğunluğunun risk altında kalacağını açıkladı.

İstanbul Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim