• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Avusturya' 13 uçak 25 dakika süreyle radarlardan kayboldu

Avusturya' 13 uçak 25 dakika süreyle radarlardan kayboldu
Avusturya semalarında 13 uçağın 25 dakika süreyle radarlardan kaybolması büyük panik yarattı. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz 5 Haziran'da ve önceki gün, Avusturya semalarında 13 uçağın 25 dakika süreyle radarlardan kaybolması paniğe neden oldu. Avusturya dışında Almanya'nın Münih ve Karlsruhe hava kontrol noktalarıyla Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da da tespit edilen esrarengiz durumla ilgili, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı tarafından soruşturma başlatıldı. İngiliz Daily Mail gazetesine konuya dair bilgi veren Austro Control adlı havacılık firması yetkililerinden Marcus Pohanka, uçakların radarlarda görünmediği ülkelerin ayrıntılı bir araştırma talebinde bulunduklarını belirtti. Hangi havayollarına ait uçakların radardan kaybolduğu konusunda açıklama yapmaktan kaçınan Pohanka, nadir durumlarda uçakların yüksekliklerinden dolayı böylesi durumların meydana çıkabileceğinin altını çizdi.

AVRUPA ALARM HALİNDE

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'nın, konuyu çok yönlü olarak araştırdığı, önümüzdeki günlerde araştırma sonuçlarını içeren bir rapor da yayımlayacağı kaydedildi. Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının 8 Mart günü 239 yolcu ve mürettebatıyla Pekin'e giderken kaybolmasının ardından, uluslararası havacılık otoriteleri uçuş emniyeti konusundaki hassasiyeti en üst düzeye çıkardı. Avusturya'da yaşanan son olayın da, bu nedenle Avrupa'yı alarma geçirdiği belirtildi. Kalkıştan 40 dakika sonra radardan kaybolan Malezya Havayolları uçağı, bütün arama çalışmalarına rağmen henüz bulunamadı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim