• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Avusturya ve Türkiye ilişkisi hareketlendi

Avusturya ve Türkiye ilişkisi hareketlendi
Avusturya gazetesi Wirtschaftsblatt, Avusturya ve Türkiye’nin İzmir Fuarı’nda iş birliği yapılmasıyla iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere yeni bir hareket gelmesinin beklendiğine dikkat çekti.

Avusturya ve Türkiye'nin ilişkileri canlanıyor

Avusturya gazetesi Wirtschaftsblatt, Avusturya ve Türkiye’nin İzmir Fuarı’nda iş birliği yapılmasıyla iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere yeni bir hareket gelmesinin beklendiğine dikkat çekti.

Avusturya gazetesi Wirtschaftsblatt, Avusturya ve Türkiye’nin İzmir Fuarı’nda iş birliği yapılmasıyla iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere yeni bir hareket gelmesinin beklendiğine dikkat çekerek, Avusturya’nın Ankara’daki Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos’un, “Avusturya ekonomisi için Türkiye, kesinlikle en enteresan ve dinamik pazarlardan biridir” ifadelerine yer verdi.

AB Haber, Avusturya’nın bir taraftan Türkiye'nin AB üyeliğini engellediğine diğer taraftan Türkiye pazarında etkin olmak istediğine dikkat çekerek, Avusturya gazetesi Wirtschaftsblatt’ın Türkiye ile ekonomik ilişkileri değerlendirdiği geniş haberinde, Avusturya ve Türkiye’nin İzmir Fuarı’nda iş birliği yapılmasıyla iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere yeni bir hareket gelmesinin beklendiğini kaydetti.

-"TÜRKİYE ENTRESAN VE DİNAMİK PAZARLARDAN BİRİ"-

Haberde, Avusturya’nın Ankara’daki Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos’un, “Avusturya ekonomisi için Türkiye, kesinlikle en enteresan ve dinamik pazarlardan biridir” sözlerine dikkat çekilerek, Bekos’un, çok genç ve hâlâ çok hızlı bir şekilde büyüyen nüfus ve sürekli yükselen hayat standartlarının, Avusturya menşeli ürünlerin sürüm ve satış olanaklarının süratle artmasını sağladığını belirttiği ifade edildi.

Bu olanaklara ilaveten hareketlilik sağlamak için Bekos’un, bu yıl Türkiye’nin batı kıyısında bulunan liman şehrinde, 8-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bir Avusturya standının kurulmasını organize ettiği belirtildi.

Gazete, özellikle İzmir’de tanıtım yapmanın nedenlerinden birinin de burada zaten pek çok Avusturyalının bulunması olduğunu ifade ederek, Bekos’un, İzmir’in 75 km güneyindeki antik kent Efes’te Avusturyalılar tarafından yapılan kazıları, fuar projesine dâhil edebilmenin bir imkânını aradığını belirtti.

-"EFES'DEKİ KAZILAR AVUSTURYA'NIN TÜRKİYE'YE AÇILAN KAPISI"-

Antik çağın ticaret merkezi Efes’in, Viyana Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsü’nün, Osmanlı sultanından aldığı izinle kazılara başladığı 1895 yılından beri, Avusturya’nın Türkiye’ye açılan kapısı olduğu vurgulanan haberde, bu bağlamda şu ifadeler kaydedildi:

“Bu dış şube Avusturya’nın dünya çapında takdir kazanan ve tamamen Avusturya teknolojisi ve sermayesiyle, Avusturyalı firmalar tarafından Efes yamaç evlerinin üzerinin çatıyla kaplanması gibi üstün teknik başarılarla, kamuoyu önüne çıkması için hep bir vesile oldu.”

Kazı grubunun şefi Sabine Ladstätter’in “Türkiye’de büyümek isteyen Avusturyalı firmaların burada iş almaları kesinlikle hata değil” ifadelerine de dikkat çeken Avusturya gazetesi, Türkiye hakkında bir emlak raporu açıklayan Bank Austria’nın ülkenin hâlâ önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu onayladığını vurguladı.

Haberde, İstanbul ve dışındaki merkezlerde ticari amaçlı emlaka olağanüstü derecede ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, Türkiye’de yeni kurulan yedi alışveriş merkezinden dördünün bulunduğu İstanbul’da, ortalama bin kişiye 210 metrekare, Ankara’da 200 metrekare alışveriş alanı düştüğü, Türkiye ortalamasının ise sadece 75 metrekare olduğu ifade edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim