• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Avusturya‘dan Türkiye‘ye oy turları başladı

Avusturya‘dan Türkiye‘ye oy turları başladı
12 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde yurtdışındaki vatandaşların oy kullanmasına imkân sağlamaması üzerine, binlerce Türk vatandaşı memleketin yolunu tuttu.

Avusturya‘dan Türkiye‘ye Seçim Turları Başladı

12 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde yurtdışındaki vatandaşların oy kullanmasına imkân sağlamaması üzerine, binlerce Türk vatandaşı memleketin yolunu tuttu.

Havayolu şirketlerinin yetkilileri seçimle birlikte uçuşlarda hareketliliğin oluştuğunu ifade ediyor.12 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde yurtdışındaki vatandaşların oy kullanmasına imkân sağlamaması üzerine, binlerce Türk vatandaşı memleketin yolunu tuttu. Havayolu şirketlerinin yetkilileri seçimle birlikte uçuşlarda hareketliliğin oluştuğunu ifade ediyor.

Viyana’da turizm acenteliği yapan Abdulkadir Özcan 12 Haziran seçimleriyle birlikte havayolu seyahatlerinde de bir dinamizm oluştuğunu ve firmaların seçim sürecine yönelik indirim paketleri hazırladığını dile getirdi. Pegasus Havayolları sadece seçim süreci için 15 Haziran’a kadar özel bir paket hazırladı.

Yakup Mermertaş isimli seçmen, şimdiye kadar oy kullanmak üzere bir kez Turgut Özal‘a destek olmak için Türkiye‘ye gittiğini önümüzdeki seçimlerde de ikinci kez bu amaçla yola düştüğünü ifade etti. Mermertaş, “Yıllardır oyumuzu konsolosluklarımızda kullanacağımız günü bekliyoruz. Yirmi yıldır yurt dışındayım, Türk vatandaşlığımdan çıkmadım ama benim gösterdiğim vefayı devletimin bir takım birimleri bana göstermiyor.

Türkiye’de bir kesim milletin ayağına özellikle pranga vurmaya çalışıyor. YSK’nın her fırsatta sandığı bizden kaçırması da bunun bir diğer ifadesi. Bu açıdan bir tepki, bir protesto olsun diye Türkiye’ye oy kullanmaya gidiyorum." ifadelerini kullandı.

Viyana’da pizza restoranı işleten Ali Özer, duyarlı olduğu için zamanından ve maddi imkanlarından feragatte bulunarak demokratik hakkını kullanmak üzere Türkiye‘ye gittiğini ifade etti. Özer, "Restoranımı geçici olarak kapatmak zorunda kaldım. Çocuklarımı iki saat uzaklıktaki Linz şehrinde kayınpederimin evine bırakarak yola çıktım." dedi.

Otomobil ticaretiyle uğraşan Hakan Yıldırım ise altı yıldır Avusturya‘da yaşadığını, oy kullanmayı bir vatan borcu olarak algıladığını ifade etti. Yıldırım, "Yapılan engellemelere, ülkemizin istikrarının önüne geçilmesine karşı gidip oylarımızı kullanmak artık bir vatan borcuna dönmüş durumda. Umuyoruz ki oylarımız gelecek seçimlerde sandıkların yurtdışına da gelmesine vesile olur.” şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim