• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Aybar: Otomotivde zarar 150 milyon Euro

Aybar: Otomotivde zarar 150 milyon Euro
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 17 Aralık sürecinden sonra başlayan kur hareketinin faturasının yaklaşık 150 milyon dolar olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz ay beklentilerin üzerinde 35 binlik bir pazar yakalayan otomotiv sektöründe tablo yavaş yavaş netleşiyor. 2014 yılına kur artışı, kredi kullanımının kısıtlanması ve ÖTV zammı olmak üzere üç önemli negatif faktörle giriş yapan sektörde, zararın bilançosu da belli olmaya başladı.

Dünya Gazetesi'nden Gültekin Kara'nın haberine göre, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 17 Aralık sürecinden sonra hızlı bir yükselişe giren dolar ve euronun otomotiv firmalarına yaklaşık 150 milyon euroluk zarar verdiğini söyledi.

Renault Grubu bünyesindeki markalardan Dacia’nın yeni modeli Logan MCV’nin tanıtım toplantısında konuşan İbrahim Aybar, şubat ayında da yaklaşık 35 bin adetlik bir satışın gerçekleşmesini beklediklerini belirtti. Aybar, ancak yılın tamamına yönelik sis perdesinin kalkmadığını ifade ederek, “Sanıyorum, seçimlerin ardından oluşacak nisan pazarı bize çok net tahmin yapabilmemezi sağlayacaktır. Bugün halen 2013 yılına ait stokları eritmeye çalışan firmaların olması. Kampanyaları tetikliyor. Dolayısıyla seçim sonrasına bakmak lazım” yorumunu yaptı.

Kurlar halen etkili

Tüketicilerin mevzuat değişiklikleri ve ÖTV konusunda zamanla bir alışkanlık kazandıklarını belirten Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, ancak kurların seviyesinin kendileri açısında çok kritik olduğunu ifade etti. Özellikle hızlı iniş çıkış yaşandığı günlerde fiyatlama konusunda ciddi sıkıntılar içine girdiklerini belirten Aybar, önümüzdeki dönemde zarar etme pahasına otomobil satış döneminin kapandığına işaret etti.

Dacia hedef büyüttü

İlk kez 2002 yılında tüm dünyaya Kapadokya’dan tanıtılan Dacia Logan, geçen süre zarfında pazardaki iddiasını giderek arttırıyor. Logan serisinin ikinci versiyonu olan Logan MCV ile birlikte Dacia, Türkiye’de altıncı marka olmayı hedefl iyor. 2006 yılındaki lansmanından bu yana Logan MCV, 40 ülkede yaklaşık 340 bin adet satış gerçekleştirdi. Türkiye’de ise lansmanı yapılan 2007 yılından itibaren 32 bin adet satış gerçekleştirildi. Dacia, Türkiye’de 4.3 pazar payına ulaşarak önemli bir başarıya imza atarken, tüm dünyada ise Dacia’nın en çok satıldığı beşinci Pazar konumunda. Renault Mais, 2014 yılında aradaki yaklaşık bin adetlik farkı kapatarak, bir üst pozisyondaki Cezayir’i geride bırakmayı hedefl iyor.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Yeni Logan MCV, hem özel hem profesyonel kullanıcılar için son derece uygun bir alternatif. Uygun fiyatı ile sıfır km otomobil sahibi olma fırsatı sunan Yeni Logan MCV geniş ailelerin ekonomik çözümü olacak” dedi.

33 bin 800 liradan başlıyor

Yeni Logan MCV 19 Şubat 2014 tarihinde 33 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla ve tek donanım seviyesi (Ambiance) ile pazara sunuluyor. Otomobilde bir tanesi fabrika çıkışlı LPG olmak üzere üç farklı motor bulunuyor. 1.2 litre 75 beygir gücündeki benzinli versiyonun yanında, Renault Grubu’nun en çok sattığı 1.5 litrelik dizel motor da önemli bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim