• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Aydın; Türkiye’de yollar artık daha güvenli

Aydın; Türkiye’de yollar artık daha güvenli
IRU Academy tarafından düzenlenen “Karayolu Güvenliği Mesleki Eğitim Semineri”ne katılan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Talat Aydın son dönemde yapılan çalışmalar ile Türkiye yollarının daha güvenli hale geldiğini ifade etti.

IRU Academy tarafından düzenlenen “Karayolu Güvenliği Mesleki Eğitim Semineri”ne katılan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Talat Aydın son dönemde yapılan çalışmalar ile Türkiye yollarının daha güvenli hale geldiğini ifade etti.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu IRU Academy tarafından organize edilen Karayolu Güvenliği Mesleki Eğitim Semineri’ne ev sahipliği yaptı. Seminere uluslararası katılım üst düzeyde olurken, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Talat Aydın, IRU Genel Sekreteri Martin Marmy, IRU Academy Başkanı Patrick Philipp, UND Başkanı Engin Özmen, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Direktörü Prof. Dr Şenay Yalçın, Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nden Yılmaz Kılavuz, IRU Bölge ve Ortadoğu Daimi temsilcisi Haydar Özkan’da seminerin katılımcıları arasındaydı.


“Yollar artık daha güvenli”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Talat Aydın, son 8 yılda yapılan çalışmalar ile karayolu güvenliğinin artırıldığını kaydetti. Rakamların bunu teyit ettiğini ifade eden Aydın, ölümlü trafik kazalarının son 4 yılda yüzde 27 azaldığını, ölümlü trafik kazası ortalamasının Avrupa Birliği seviyesine yaklaştığını söyledi.

Bölünmüş yol uygulamalarının kazaların azalmasında büyük etken olduğunu kaydeden Aydın, hurda araçların piyasanda çekilmesinin de yol güvenliğinin sağladığını belirtti. 3 yılda 37 bin 300 hurda aracın yollardan çekildiğini vurgulayan Aydın yılsonunda hedefin 100 bin araç olduğunu dile getirdi.

Konuşmasını IRU’nun “ Daha iyi bir gelecek için birlikte çalışalım” sloganı ile bitiren Aydın’dan sonra kürsüye gelen IRU Genel Sekreteri Martin Marmy de ticari araçların karıştığı kazalarda nedenin ticari araç sürücüsünden değil diğer yol kullanıcıları olduğunun altını çizdi. Kazaların yüzde 85’inin insan hatası nedeniyle meydana geldiğini belirten Marmy bu nedenle eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiğinin üzerinde durdu.

UND Başkanı ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen de konuşmasında UND’nin üyelerinin ulusal ve uluslararası kurallara tam uyumu için çalışmalara imza attıklarını bu kapsamda 2044 yılında yayınlanan Karayolu Emniyet Sözleşmesini ilk imzalayanlardan olduklarını dile getirdi.

Seminer açılış konuşmalarının ardından Karayolu Güvenliği için 10 yıllık eylem planının oluşturulmasının adımları, bugüne kadar yapılanlar, karayolu Güvenliği ve Hız yönetimi gibi konularla devam etti.





 
Kaynak: Elif ÖZYILMAZ- www.tasimacilar.com

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim