• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Aydoğan Koç: Yerli yolcu uçağını en kısa sürede üreteceğiz

Aydoğan Koç: Yerli yolcu uçağını en kısa sürede üreteceğiz
Türk Hava Kurumu (THK) Uçak İmalat A.Ş. Genel Müdürü Aydoğan Koç, en kısa sürede Türkiye'nin ilk yolcu uçağını üretmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Türk Hava Kurumu (THK) Uçak İmalat A.Ş. Genel Müdürü Aydoğan Koç, en kısa sürede Türkiye'nin ilk yolcu uçağını üretmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Bursa iş dünyasının teknolojisi ve gücü, uçak üretebilecek düzeyde. Bursa'nın uçak üretebilecek potansiyeli var" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'dan (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydoğan Koç, BTSO Uzay Havacılık Savunma Sanayi Kümelenmesi (UHS) üyeleri ile bir araya geldi.

BTSO'nun Altıparmak Temsilcilik Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara THK tarafından üretilen "Türk Kuşu" uçağı hakkında bilgi veren Koç, uçağın sınıfının en hızlı ve güvenilir hava aracı olduğunu belirtti.

Türk Kuşu'nun saatte 350 kilometrelik hıza ulaştığını ve 150-200 metrelik pistlerde de iniş-kalkış yapabildiğini ifade eden Koç, uçağın 250 kilometrelik mesafeyi ortalama 13 litre benzinle kat ettiğini belirtti.

Aydoğan Koç, Milli Yolcu Uçağı Projesi'nin Türkiye için önemli bir atılım olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk milli yolcu uçağı mutlaka üretilmeli. Milli yolcu uçağı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda iş adamlarımızla da görüşmeler yapıyoruz. En kısa süre içinde Türkiye'nin ilk yolcu uçağını üretmeyi hedefliyoruz. Bursa firmaları otomotiv ve makine sanayisinde önemli bir güce sahip. Bursa iş dünyasının teknolojisi ve gücü, uçak üretebilecek düzeyde. Bursa'nın uçak üretebilecek potansiyeli var. Burada bu heyecanı gördük. Kullanılan metaller ve kompozitler otomotiv sektörü ile neredeyse aynı. İlk yerli yolcu uçağımızı üretmenin zamanı geldi. Uçak satın almak yerine, bu parayı ülkemizde tutabiliriz. Her türlü imkanımız var."

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da Bursa'da uzay, havacılık ve savunma alanında önemli projeler üreten firmaların olduğunu bildirdi.

BTSO olarak Bursa firmalarının potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini kaydeden Duran, "UHS Kümelenmesi üyelerimiz, Bursa'da bir farkındalık oluşturdu. Otomotiv ve makine konusunda marka olan Bursa'yı uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde de daha aktif hale getirmek istiyoruz" ifadesinde bulundu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim