• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Aygaz, 239 milyon lira net kar elde etti

Aygaz, 239 milyon lira net kar elde etti
Aygaz'ın, 2010 yılı faaliyetlerine ilişkin bağımsız denetimce onaylanmış finansal sonuçlarına ilişkin açıklamada, şirketin 2010 cirosunun, bir önceki yıla göre yüzde 24 artışla 4,7 milyar liraya ulaştığı belirtildi.

Aygaz, 239 milyon lira net kar elde etti

Aygaz, geçen yıl 4,7 milyar lira ciro ve 239 milyon lira net kar elde etti. Aygaz'ın, 2010 yılı faaliyetlerine ilişkin bağımsız denetimce onaylanmış finansal sonuçlarına ilişkin açıklamada, şirketin 2010 cirosunun, bir önceki yıla göre yüzde 24 artışla 4,7 milyar liraya ulaştığı belirtildi.

Toplam LPG satışı yüzde 2 artışla 1,6 milyon tona çıkan Aygaz'ın, ihraç ettiği LPG miktarını da yüzde 39 artırarak 240 milyon dolar ihracat geliri elde ettiği bildirildi. Aygaz'ın 2010 yılı net karının 239 milyon lira olarak gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada, pek çok açıdan başarılı bir yılın geride bırakıldığı, ''güçlü bilanço yapısıyla'' Aygaz'ın, LPG işinin yanı sıra iştirakleriyle enerjinin diğer alanlarında da iddiasını sürdürdüğü ifade edildi. Aygaz'ın Türkiye'de yarattığı ''başarılı'' iş modelinin, yakın ve potansiyel pazarlarda uygulamak üzere girişimlerde bulunulduğu, bu çalışmaların kısa vadede verdiği ilk sonuçlardan birinin Orta Doğu'ya kara yoluyla yapılan LPG ihracatına deniz yolu ticaretinin eklenerek satış hacmini büyütmek olduğu kaydedildi.

Elektrik üretim alanında faaliyet gösteren Entek iştirakinin yüzde 49,6 hissesinin Amerikan enerji şirketi AES'e satılarak ortaklık kurulması için önemli bir adım atıldığı belirtilen açıklamada, bu ortaklık çerçevesinde doğalgaz, kömür, hidroelektrik ve diğer kaynaklar ile çalışan elektrik santrallerine yatırım yapılmasının planlandığı belirtildi. Alınan spot LNG ithalat lisansı ile Türkiye'nin enerji havuzunun önemli unsurlarından biri olan doğalgaz segmentinde de iş hedeflerini gerçekleştirmek üzere oluşan fırsatların değerlendirildiği bildirildi. Aygaz'ın geleceğine ilişkin olumlu beklentilerin menkul kıymetler piyasasında da karşılık gördüğünün belirtildiği açıklamada, hisse senedi birim fiyatının 2010 yılı içinde tarihinin en yüksek değerine ulaştığı, bunun da yatırımcıların Aygaz'ın geleceğine duyduğu güveni yansıtması açısından önem taşıdığı vurgulandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim