• BIST 9716.35
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Aygaz 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor

Aygaz 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor
Koç Holding Şeref Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, Aygaz'ın 50. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmasında ''Lider olmak zordur. Ama lider kalabilmek çok daha zordur” dedi.

Aygaz 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor

Koç Holding Şeref Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, Aygaz'ın 50. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmasında ''Lider olmak zordur. Ama lider kalabilmek çok daha zordur” dedi.

Kurulduğu 1961 yılından bu yana gazdan petrole, elektrikten madenciliğe kadar enerjinin pek çok alanında faaliyet gösteren Koç Grubu şirketlerinden Aygaz, 50. kuruluş yıldönümünü de enerji sektöründe Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri olarak kutluyor. Koç Holding Şeref Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, “Bugün Avrupa’nın beşinci büyük LPG şirketi olan Aygaz, üretimden dağıtıma uzanan enerji zincirinin tamamına hakim olan yegane şirkettir. Lider olmak zordur. Ama lider kalabilmek çok daha zordur” dedi.

Aygaz’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de konutlarda, havagazı ve ispirto ocaklarının kullanıldığı yıllarda Türk halkını tüpgazla tanıştıran Aygaz, yarım asırdır gösterdiği başarılarla Avrupa’nın beşinci büyük LPG şirketine dönüştü. Koç Holding Şeref Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bugün Avrupa’nın beşinci büyük LPG şirketi olan Aygaz, üretimden dağıtıma uzanan enerji zincirinin tamamına hâkim olan yegâne şirkettir. Lider olmak zordur. Ama lider kalabilmek çok daha zordur. Aygaz bu zoru başardığı gibi, kendine has yöntemleriyle değişime hızla uyum sağladı ve yerli-yabancı yatırımcıların hep ilgi odağı oldu” dedi.

-“AYGAZ HER ALANDA, HER İŞTE LİDER OLDU”-

Rahmi M. Koç, Aygaz’ın Koç Holding Enerji Grubu’nun gözbebeği olduğunu belirterek, “Kurucumuz Rahmetli Vehbi Koç’un da kalbinde çok özel bir yeri olan Aygaz A.Ş.’nin 50. yaşını kutlamak, bizim için sonsuz bir mutluluk vesilesidir” diye konuştu. Koç, kurulduğu ilk yıldan itibaren Türk halkının güvenini kazanan Aygaz’ın, Türkiye’nin en küçük köylerinden en büyük kentlerindeki her evde yerini bulduğunu, çok kısa sürede gazın jenerik adı haline gelmeyi başardığını söyledi. Aygaz’ın yarım asırlık süre boyunca yatırım yaptığı her alanda, giriştiği her yeni işte liderliğe oturduğunu hatırlatan Koç, kurduğu ortaklıklarla da Türkiye’nin enerji sektöründe söz sahibi bir marka haline geldiğini belirtti. Rahmi M. Koç, “Bugün Avrupa’nın beşinci büyük LPG şirketi olan Aygaz, üretimden dağıtıma uzanan enerji zincirinin tamamına hâkim olan yegâne şirkettir. Lider olmak zordur. Ama lider kalabilmek çok daha zordur. Aygaz bu zoru başardığı gibi, sahip olduğu dinamik yapı sayesinde değişime hızla uyum sağladı ve yerli-yabancı yatırımcıların hep ilgi odağı oldu” diye konuştu.

-“AYGAZ’DA BAŞARININ EN ÖNEMLİ UNSURU İNSAN”-

Türkiye’de LPG sektörünün yapılanmasında başrolü oynarken, Aygaz’ın kat ettiği zorlu yolu aksamadan alabilmesinin en önemli unsurunun, “insan” olduğuna dikkat çeken Rahmi M. Koç, “Bu insanlarsa, Aygaz’ın evlerine girmesine izin veren ev sahipleriyle, gazı evlere ulaştıran bayilerdir. Tüketici-bayi-şirket üçlüsünün gücü sayesindedir ki Aygaz enerji sağlayıcıları arasında bu ülkenin medarıiftiharı olmuştur” ifadesini kullandı.

-“AİLE FELSEFESİ AYGAZ’I BUGÜN ULAŞTIĞI BAŞARILARA TAŞIDI”-

Koç Holding Kurucusu Merhum Vehbi Koç’un, şirketle bayiler arasında ilk günden itibaren yerleştirdiği “Aile” felsefesinin, Aygaz’ı bugün ulaştığı başarılara taşıdığını anlatan Rahmi M. Koç, “Aygaz’ın bütün Türkiye’ye yayılmış olan bayileri, Aygaz’ın ailesidir. Şirketin can damarı olan bayilik mesleği babadan oğula, oğuldan da toruna geçen bir iş haline gelmiştir” diye konuştu. Koç, Aygaz’ın Koç kültürünün özelliklerini taşıyan bayilik kurumunun 50 yıl önceki yaklaşımından taviz vermeyen, modernleşmiş üslubunun 20 yıldır otogaz bayileri tarafından da benimsendiğini vurguladı.

Aygaz’ın insanla olan doğrudan ilişkisini yalnızca üretici-tüketici düzeyinde bırakmadığına dikkat çeken Rahmi M. Koç, yıllardır yürütülen kapsamlı sosyal sorumluluk ve kültür projeleriyle bu ilişkiyi sonsuza dek kalıcı hale getirdiğini kaydetti.

-“50 YILLIK GEÇMİŞ SADECE SERÜVENİN BAŞLANGICI”-

50. kuruluş yılı nedeniyle hazırlanan Aygaz’ın enerji sektöründeki yarım asırlık serüvenini anlatan “50 Yılın Yükselen Enerjisi Aygaz” başlıklı kitaba da değinen Rahmi M. Koç, açıklamasını, “Aygaz’ın 50 yıllık serüveninin başarılı sonucu, başta bayiler, çalışanlar ve hissedarlar olmak üzere tüm paydaşların eseridir. Bu kitap, bu serüvenin hikâyesini anlatmak ve enerjisini herkese yansıtabilmek için hazırlanmıştır. Satırları arasında saklı olan fikir, lider olmayı sürdürebilmek, ikinci 50 yıla aynı dinamik yapıyla devam etmek için gerekli enerjinin, Aygaz’ın bizzat kendisi olduğudur. Türk sanayisinin ve enerji sektörünün yarım yüzyılı geride bırakmış öncü isimlerinden Aygaz’ın, ülkesi için daha çok yapacakları var. 50 yıllık geçmişi, sadece yeni serüveninin başlangıcıdır” sözleriyle tamamladı.

-"AYGAZ, MODERNLEŞME SERÜVENİNİN DE PARÇASI"-

Koç Holding Kurucusu Vehbi Koç tarafından, 1961 yılında Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Merkez Han’da, Türkiye’nin ilk tüpgaz üretim ve dağıtım şirketi olarak Gazsan Likit Gaz Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adı altında faaliyete geçen Aygaz, kurulduğu yıllardan itibaren modernleşme serüveninin de parçası haline geldi. Aygaz’ın hızla yaygınlaşmasıyla birlikte kentlerdeki havagazı abonelikleri birer birer iptal edildi. “Lüks lambaları” görevlerini Aygaz piknik tüplere devrederken, köylerde iptidai yakıtlar yerine tüpgaz kullanılmaya başlandı. Kısa sürede, Aygaz markası tüpgaz ile özdeşleşti.

-TÜKETİCİYE EN YAKIN ŞİRKET OLMA HEDEFİYLE HAREKET EDİYOR-

Halkın güvenini kazanan Aygaz, aradan geçen 50 yılda enerji sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarla LPG’den doğalgaza, otogazdan elektriğe kadar uzanan geniş bir enerji portföyüne sahip bir deve dönüştü. Kurulduğu günden bu yana, “tüketiciye en yakın şirket olma” hedefiyle hareket eden Aygaz, bugün artık 81 ilde 2.264 tüpgaz bayi ve 1.316 otogaz istasyonu ile hizmet veren, geniş bir dağıtım ağına kavuştu. Türkiye’nin bir numaralı LPG tedarikçisi haline gelen Aygaz, tüpgaz ile her gün 100 binden fazla haneye konuk olurken, çevreye saygılı Aygaz Euro LPG+ günde 1 milyondan fazla aracın yolcu taşımasını sağlamaya başladı.

-EN BÜYÜK KARA TANKERİ FİLOSUNA SAHİP-

50 yıllık başarılı yatırımlarla, ülkenin en büyük kara tankeri filosuna sahip olan Aygaz, uluslararası standartlara uygun, en modern teknolojiyle işletilen 5 adet deniz terminaliyle beraber 16 adet dolum tesisini de yıllar içinde bünyesine kattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim