• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Aygaz, faaliyet raporuyla "altın ödül" aldı

Aygaz, faaliyet raporuyla "altın ödül" aldı
Aygaz, yıllık finansal raporlamasıyla uluslararası alanda ödüle layık görüldü.
Aygaz'dan yapılan açıklamaya göre, şirket faaliyet raporlarının değerlendirildiği itibarlı yarışmalardan biri olarak kabul edilen Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi'nin (LACP) düzenlediği 2012 yılı Faaliyet Raporu Vizyon Ödülleri'ne 25'ten fazla ülkeden 800 firma başvurdu. Aygaz'ın faaliyetlerini, kurumsal, ekonomik, sosyal ve çevresel açılardan ele alan ve "Demirbağ Tasarım" ile işbirliği içerisinde hazırlanan rapor, LACP'de iletişim profesyonellerinin oluşturduğu uzman bir heyet tarafından değerlendirildi. Aygaz, dünya çapında "Enerji-Petrol ve Gaz ile tüketilebilir yakıtlar" kategorisinde "Altın Ödül"ün sahibi oldu. 
 
Söz konusu değerlendirmede, 100 üzerinden 98 puan alan Aygaz'ın 2012 yılı faaliyet raporu "ilk izlenim" olarak 30 üzerinden 29 puan aldı. Rapor kapağı, hissedarlara mektup, raporun anlatımı, finansal verilerin sunumu, yaratıcılık ve mesajın netliği konusunda 10 üzerinden 10 puan verilirken, bilgiye erişilebilirlik 10 üzerinden 9 puan olarak değerlendirildi ve rapora verilen toplam puan 100 üzerinden 98'e ulaştı. Bu puan ise Aygaz'a "Altın Ödül" getirdi. 
 
LACP Sorumlu Müdürü Christine Kennedy, Aygaz'ın faaliyet raporuna ilişkin, "Çalışmayı genel itibarıyla olağanüstü bulduk. Söz konusu çalışmayı, sektöründeki en iyi faaliyet raporlarından biri olarak değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu. 
 
LACP'nin verdiği ödüller, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından kısa bir süre önce 9,27 olarak açıklanan Aygaz'ın "Kurumsal Yönetim Derecelendirme" notunu uluslararası anlamda da tescil ediyor. Aygaz'ın değerlendirme sonucu aldığı 9,27 derecelendirme notu, şirketin "SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine" uyum sağlamış olduğunu belirtirken, başta yatırımcılar ve kamuoyu olmak üzere tüm paydaşların beklentilerine karşılık verdiğini gösteriyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim