• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Aygün: Yeni limana ve dolguya izin yok

Aygün: Yeni limana ve dolguya izin yok
AKP Milletvekili Zeki Aygün, limanlar, deniz dolgusu, Sedaş, ilimize yapılacak yeni öğrenci yurtları ve AKP’nin ilçe kongreleri ile ilgili konularda görüşlerini açıkladı, soruları yanıtladı.

Aygün: Yeni limana ve dolguya izin yok

AKP Milletvekili Zeki Aygün, uzun bir aradan sonra yerel basın mensupları ile buluştu. Sekapark Otel’deki kahvaltılı toplantıda Aygün, limanlar, deniz dolgusu, Sedaş, ilimize yapılacak yeni öğrenci yurtları ve AKP’nin ilçe kongreleri ile ilgili konularda görüşlerini açıkladı, soruları yanıtladı.

YENİ YURTLAR YAPILACAK

Eğitimle ilgili çağın gerektirdiği hizmetlerin yapıldığını öğrencilerin sıkıntı duyduğu yurt sorununu çözmek içinde çalıştıklarını belirten Zeki Aygün, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerde Gölcük ve Arslanbey’e 300’er kişilik Üniversite öğrenci yurdu yapılmasının sağlandığını, her iki yerde de yurtların yapılacağı arsaların bulunduğunu söyledi. Aygün, Umuttepe’de bulunan Yavuz Selim Öğrenci Yurdu’nun da kapasitenin 500 kişilik olarak artırılacağını açıkladı.

YENİ LİMAN VE DOLGU İZNİ YOK

Son günlerde gündeme gelen İzmit Körfezi’ne yeni liman ve denize dolgu yapılması ile ilgili görüşlerini açıklayan Aygün, Derince Limanının rehabilite edildikten sonra özelleştirileceğini söyledi. Aygün, “Derince ve diğer limanlar modernize edilebilir, ancak Körfez’de kesinlikle yeni limana yapılmasına ve denizin doldurulmasına müsaade edilmeyecek.”dedi. Aygün, işadamı Necmettin Bitlis’in deniz dolgusu ile ilgili açıklamasını talihsizlik olarak nitelendirdi.

“SEDAŞ’TAN RAPOR ALIYORUZ”

İlimizdeki elektrik sorunlarını çözmek için gayret sarf ettiklerini belirten AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Vali Topaca başkanlığında Sedaş’ın üst düzey yöneticilerinin katıldığı bir toplantı yapıldığını söyledi. Aygün, “Sedaş yöneticileri toplantıda kendilerine verilene sorunları rapor halinde sundular. En büyük sorunun elektrik kesintileri olduğu belirlendi. Elektrik sorunları minimize edilecek, sorunlarda yüzde 40 azalma oldu. Kocaeli Milletvekilleri olarak yakından takip ediyoruz. Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Özelleştirmeden önce sorun vardı, şimdi de var yarında var olacak Sedaş orta gelirimde scada sistemine geçiyor, alçak gerilim içinde scada sistemine geçildiğinde elektrik sorunları daha çok azalacak.”dedi.

“ERYÜREK’İ KIRDIK”

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’in Genel Merkezin verdiği sistemi uyguladığını ve il yönetiminin uzlaşıda çok başarılı olduğunu söyleyen Aygün, “İlçe Başkanlığı kongrelerinde tüm teşkilat istişare yapıyor,  ortak kararlar alıyor. Derince’de Mehmet Eryürek’i teşkilat olarak kırdık. Uzlaşmada sistem doğru, ama bazen yanlışlıklar olabiliyor. Siyasette vefa olmalıdır. Kötü insan yoktur, iletişimde yanlışlıklar vardır. Kendime pay çıkarıyorum” dedi. Aygün, “ Eryürek’i sizden başka destekleyen yokmuş” sorusuna, “Yanlış bir şey işitmemişsiniz” diye yanıt verdi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim