• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ayjet uçağında pilot kontrolü kaybetti

Ayjet uçağında pilot kontrolü kaybetti
Ayjet Uçuş Okulu’nda 12 Temmuz’da yalnız uçuş eğitimi yapan bir pilot adayı, piste geç teker koyunca pilot kontrolü kaybetti, pisti terkeden uçak Büyükçekmece gölüne daldı...

Hezarfen Havaalanı’nda bir eğitim uçağı Büyükçekmece gölüne girdi. Şans eseri ucuz atlatılan olay 12 Temmuz günü yaşandı. Ayjet Uçuş Okulu’nda pilotaj eğitimi alan bir pilot adayı, PIC (Pilot in Command) adı verilen yalnız uçuş eğitimi sırasında büyük tehlike atlattı. Diamond tipi eğitim uçağıyla uçuşunu tamamlayan pilot adayı, Hezarfen Havaalanı pistine geç teker koyunca pist sonunda duramadı. Pistin bitmek üzere olduğunu farkeden öğrenci pilot bu kez yeniden havalanmak istedi ancak bunu da başaramayınca uçak Büyükçekmece Gölü’ne daldı. 

Kazada öğrenci pilotun burnu dahi kanamadı ancak uçağın iniş takımları ve pervaneleri hasar aldı. 

NE İTFAİYE NE AMBULANS VAR!

Yaşanan bu son olay, eğitim, hobi ve gösteri uçuşlarının yapıldığı ve sık sık kazalara sahne olan Hezarfen Havaalanı’ndaki ambulans ve itfaiye sıkıntısını yeniden akıllara getirdi.

Kontrolsüz havaalanı statüsündeki Hezarfen Havaalanı, ambulans ve itfaiye hizmetlerini en yakın belediye ve hastaneden alıyor. Ancak özellikle amatör pilotların yoğunlukla uçuş gerçekleştirdiği ve risk oranının yüksek olduğu Hezarfen Havaalanı’nda itfaiye ve ambulans hizmetlerinin verilmesi ve kısa sürede olay yerine ulaşılmasının sağlanması için birçok kesimden yoğun talep geldiği belirtiliyor.

Kaynak: AırportHaber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim