• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ayjet uçuş okulunda mezuniyet töreni

Ayjet uçuş okulunda mezuniyet töreni
Ayjet Uçuş Okulu 30 ve 31inci dönem mezuniyet töreni Hezarfen Havaalanında mezun pilotlar ve onların aileleriyle birlikte 13 Ocak 2013 Pazar günü saat 14:00 ‘da gerçekleştirilmiştir.

 

Hava Yollarında pilot olmak amacıyla 27 Haziran 2011 ve 15 Ağustos 2011 tarihlerinde AYJET’ te uçuş eğitimine başlayan 22 genç pilot adayı uçuş eğitimlerini başarıyla tamamlayarak CPL/IR ATPL(Frozen) pilot lisansı almaya hak kazanmışlardır.
 
Ayjet Okul Müdürü Naci UÇAR törende yaptığı konuşmada; şimdiye kadar 29 dönemde uçuş eğitimi alan 396 CPL/IR ATPL(Frozen) lisansına sahip mezun pilotlardan 124’ü THY, 48’i Pegasus , 43’ü SunExpress ve diğerleri değişik hava yollarında olmak üzere toplam 301 AYJET mezunu pilotun hava yollarında uçmaya başladığını açıklamıştır.
 
Ayrıca Pegasus Havayolları ile Ayjet Uçuş Okulu arasında 2011 yılında gerçekleştirilen istihdam garantili pilotaj eğitim programında Pegasus tarafından seçilmiş 6 pilotun da eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldukları belirtilmiştir. İstihdam garantili pilotaj programı kapsamında eğitim alan bu pilotların ATPL sınav ortalamalarının 93.56 ve bu başarı performansının AYJET’in 90 olan genel ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekilmiştir. Buna ek olarak istihdam garantili pilotaj programına dahil olan Onur TAŞ isimli mezun pilotun ATPL sınavlarında elde ettiği 99.29 ortalama ile AYJET tarihinde rekor bir başarı elde ettiği vurgulanmıştır.
 
Mezuniyet törenine katılan ve törende konuşma yapan Pegasus Havayolları Eğitim Direktörü Kaptan Cahit TAŞBAŞ, Pegasus’ta hiçbir yabancı ‘’First Officer’’istihdam etmediklerini, istihdam garantili pilotaj programına uygun adayların seçildiğinin uçuş eğitimlerindeki başarılarından da açık bir şekilde görüldüğünü, bu ve benzer işbirliklerini gelecekte de hayata geçirmek için olumlu yaklaşım içinde olduklarını belirtmiştir.
 
Mezun pilotlara diplomalarının verilmesi, brövelerinin takılması ve dönemlerinin birincisi pilotlara armağanlarının takdim edilmesi ve fotoğraf çekimi sonrası, Hezarfen Havaalanında verilen ikram ile tören tamamlanmıştır. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim