• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Ayvacık'a imam hatip lisesi kurulacak

Ayvacık'a imam hatip lisesi kurulacak
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ayvacık ilçesinde İmam Hatip Lisesi kurulması için çalışma başlatıldığını açıkladı. Demir, "İmam hatipler bu ülkenin ve milletin göz bebeği olacak." dedi.

 

Samsun'un Ayvacık ilçesinde İmam Hatip Lisesi (İHL) kurulması için çalışma başlatıldı. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir öncülüğünde başlanan çalışma kapsamında dernek ve yer araştırılması yapıldı. Demir, İHL'lerin bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacağını söyledi.
 
Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, İl Genel Sekreter Yardımcısı Köksal Aydın, yeni kurulan Ayvacık İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Enver Yörük, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe ve ilgili kişililerle Ayvacık EÜAŞ Tesisleri'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ilçeye yapılması planlanan İHL'nin yeri ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. EÜAŞ İşletme Müdür Yardımcısı Muhammet Töngel'in de hazır bulunduğu ziyarette, tesis içerisindeki okulun yeriyle ilgili görüşmeler yapıldı. Daha sonra okulun bulunduğu alanda incelemeler yapıldı.
 
AYVACIKLILAR SAHİP ÇIKACAK
 
İmam hatip okullarının milletin, tam anlamıyla varını yoğunu ortaya koyup inşa ettirdiği ve koruyup kolladığı okullar olduğunu ifade eden Cemal Yılmaz Demir, "Milletimiz dişinden tırnağından artırarak verdiği hayırlarla bu tür okullar inşa ediliyor. Samsun'un Asarcık ilçesinde bir okulumuzun inşaatına başlandı. Kavak'ta çalışmaları hızlandırdık. Daha bir kaç ilçemizde daha bu okulları açmak için çalışmamız var. Ayvacık'ta bunlardan bir tanesi. Ben inanıyorum ki, Ayvacıklılar bu okula sahip çıkacaktır. Hayırseverlerin de desteğini alarak okulun ilçede inşa edilmesi için gerekeni yapacağız." dedi.
 
İMAM HATİPLİLERE ÖVGÜ
 
İmam hatip okullarının milletimizin inşa ettirdiği, yaşattığı ve koruyup kolladığı okullar olduğunda dikkati çeken Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Bu millet, ekmeğinden, kısıtlı gelirinden, sofradaki zeytinden, tarladaki buğdaydan, dükkanında elde ettiği kazançtan arttırarak, yani yemeyip, yedirerek imam hatip okullarını kurmuş, imam hatip öğrencilerini gözetmiştir. İmam Hatipler bu ülkenin ve milletin göz bebeği olacak. İmam hatip mezunları, bundan sonra da inşallah bu milletin, bu ülkenin, hatta insanlığın hem hizmetkarı, hem de medarı iftiharı olmaya devam edecektir." diye konuştu.
 
Toplantıda AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, Ayvacık ve İlkadım ilçe yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim