• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Ayvalık Denizcilik Lisesi tersane kuracak

Ayvalık Denizcilik Lisesi tersane kuracak
Ayvalık Denizcilik Lisesi Müdürü Hüseyin Aday, okulun deniz kısmında tekne yapımı için bir alanı tersane haline getirmek istediklerini söyledi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bu yılki eğitim ve öğretim sezonunda faaliyete giren Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi İdaresi ve Okul Aile Birliği'nden bir heyet önceki gün Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'i makamında ziyaret etti.

Ayvalık Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Aday öncülüğünde gerçekleşen ziyarette; Okulun Baş Müdür Yardımcısı Kadir Bilir, Okula Aile Birliği Başkanı Azmi Tufan, Okul Aile Birliği Üyeleri Nur Tüzüner, Emel Türedi ve Tumay Göktaş hazır bulundu. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'e okulda öğrencilerin görmüş oldukları denizcilik ve tekne yapımı ile ilgili uygulamalı eğitimleri hakkında bilgi veren okul müdürü Hüseyin Aday, Ayvalık'ta bu yıl eğitim ve öğretim hayatına giren Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nden Türkiye genelinde 42 okulun bulunduğunu belirtti.

Hüseyin Aday, okulun deniz kısmında tekne yapımı için bir alanı tersane haline getirmek istediklerini belirterek bu konuda  Türközen'den düzenleme istedi.  Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise, ilçenin geleceğinin turizmden ve ona paralel sektörlerden geçtiğini vurgulayarak, denizcilik sektörünün turizmdeki önemine değindi.

İlçede gemi ve tekne yapımını önemsediğini kaydeden Türközen, Ayvalık Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinin bu alandaki eğitimlerinin de heyecan verici olduğunu söyledi. İlçe genelinde tekne yapımı yapan atölyelerin olduğunu işaret eden Belediye Başkanı Türközen, dört yanı denizle çevrili Ayvalık'ta suyun, denize kıyısı olan kentlere nazaran az kullanılmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ilçede denizcilik sektörünün gelişmesi gerektiğine dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim