• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Ayvalık Limanı ihale ile kiraya verilecek

Ayvalık Limanı ihale ile kiraya verilecek
Ayvalık Liman işletme binası ihale 10 yıllığına ile kiraya çıkarıldı. İhaleyi Koç Holding bünyesindeki Setur kazandı. Bu arada Ayvalık limanı da aynı koşullarda kiraya verilecek.

Ayvalık Liman işletme binası ihale 10 yıllığına  ile kiraya çıkarıldı. İhaleyi Koç Holding bünyesindeki Setur kazandı. Bu arada Ayvalık limanı da aynı koşullarda kiraya verilecek.

Balıkesir'in Ayvalık Belediye Meclisi Olağanüstü bir toplantıyla bir araya geldi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in başkanlığında gerçekleşen Olağanüstü Meclis Toplantısı'nın ilk gündem maddesi 2013 yılına ait ek gündem maddesi oldu. Gündem ile maddeyi okuyan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Fen ve İştirakler Müdürlüğünden ve Mali İşler teklif edilen ek bütçe de gider bütçesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü hizmet alımı 2 milyon lira, Fen İşleri Proje Giderleri 4 milyon lira, 2013 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi ise ekonomik faaliyetler hasılatı 2 milyon lira, Kanalizasyon Harcamalarına Katılım payı 2 milyon, diğer taşınmaz kira gelirleri 2 milyon lira olmak üzere 6 milyon gelirli bir ek bütçe teklifi var" ifadelerini kullandı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında yapılan oylamada teklif oy birliğiyle kabul edildi.

MEZBAHA, LİMAN BİNASI VE REKLAM TABELA YERİ 10 YILLIĞINA KİRAYA VERİLDİ

Olağanüstü Meclis Toplantısının gündeminde Ayvalık Belediye Mezbahası ve Ayvalık Liman İşletme binasının 10 yıl süreyle kiralanması konusu da gündeme gelerek değerlendirildi. Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Limanı da aynı koşullarda kiraya vermek istiyoruz. Kafeterya dışarıda olduğu için kafeterya dışındaki alanda kiraya verilecek. Free Shop bugün ihale edildi. 3 firma başvurdu. İhaleyi Koç Holding bünyesindeki Setur kazandı" dedi.

Toplantıda; Her iki yerin ve Alibey Adası Mithatpaşa Mahallesi ve Cumhuriyet Meydanı sahil kesiminde, mülkiyeti belediyeye ait olan yerlere konulacak Led TV ile reklama yapılması ve 10 yıllığına kiraya verilmesi için encümene oy birliğiyle yetki verildi. Meclisin bir diğer gündem maddesi ise yeni çekilen kanalizasyon hatları için o yerlerde oturanların evlerinin emlak vergisi rayiç bedelinin yüzde 22si kadar katkı payı ödemesi konusu oldu.

Başkan Türtközen, konuyla ilgili diğert belediyelerde olduğu gibi bu katkı payının emlak vergisi rahiç bedelinin yüzde "Si olarak belirlenmesini düşündüklerini kaydetti. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. Yol ve inşaat işlerinde kullanılan dolgu malzemeyle asfalt yol bozlulduğundan alınacak bedel üzerinde de bunun farkının alınması da oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının son maddesi ise; Ayvalık Belediyesi ile Petrol Ofisi arasında yapılması planlanan yeni kira sözleşmesi oldu. 5 senelik yeni bir sözleşme için karar aldıklarını hatırlatan Başkan Hasan Bülent Türközen söz konusu görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim