• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Ayvalık Limanı'nda ISPS Kod tatbikatı yapıldı

Ayvalık Limanı'nda ISPS Kod tatbikatı yapıldı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Uluslar arası Gemi ve Liman Tesisi Kodu (ISPS Code) gereğince Liman Tesisinde her yıl yapılan ve ‘ISPS Kod’ adı verilen tatbikat, Ayvalık Belediye İskelesi Liman tesisinde yapıldı.

Ayvalık Limanı'nda ISPS Kod tatbikatı yapıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Uluslar arası Gemi ve Liman Tesisi Kodu (ISPS Code) gereğince Liman Tesisinde her yıl yapılan ve ‘ISPS Kod’ adı verilen tatbikat, Ayvalık Belediye İskelesi Liman tesisinde yapıldı.

Ayvalık Liman Başkanlığı koordinatörlüğünde Alesta Özel Güvenlik ve Eğitim Hizmetleri Şirketinin ISPS Koordinatörü Ahmet Ertürk ve Ayvalık Belediye İskelesi Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu İhsan Paylan tarafından yaptırıldığı gözlendi. 3 gün süren seminer sonunda, Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir’in de gözlemci olarak katıldığı bir tatbikat yapılırken, tatbikatın amacının; liman tesisine karşı güvenlik tehditlerin önlenmesi ve karşı tedbirlerin geliştirilmesi ile Liman Tesisi ile Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Ayvalık Liman Başkanlığı arasında koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi olduğu belirtildi.

Yapılan tatbikatta, muhabere usulleri ve muhabere cihazlarının yeterliliği, LTGS ile yerel otoriteler arasındaki işbirliği ve koordinasyon usulleri, personelin acil durumlar karşısında reaksiyonları, Güvenlik cihaz ve eçhizelerinin yeterliliği, Güvenlik Planında yer alan hususların yeterliliği, Liman Tahliye Usulleri, tatbikat kapsamında kullanılan raporlar ve güvenlik seviyeleri ile alınan tedbirlerin yeterliliği konularının ele alındığı belirtildi.

OLASI TEHDİTLER KARŞISINDA BİLGİLENDİRİLDİLER

Yapılan tatbikat senaryosu kapsamında ise, Güvenlik seviyesi tedbirlerinin alınması, Tesise izinsiz giriş teşebbüsünde bulunulması, Tesise süratli tekne ile yaklaşılarak yolcu salonuna şüpheli paket bırakılması, Tesiste bomba patlaması ve yangın çıkması, Acil Müdahale ekiplerince yangına ve yaralıya müdahale ve tesisin tahliye edilmesi ile ilgili canlandırmalar yapılarak, bilgilendirmelerin yapıldığı öğrenildi. Ayvalık Belediyesi’ne ait Liman İşletmesinde yapılan tatbikata katılanların, “Her yıl yapılan bu eğitim seminerleri, her yıl binlerce turistin giriş çıkış yaptığı limanın güvenliği açısından, görevli personelin olası tehlikeli durumlar karşısında neler yapabileceğini uygulamalı olarak öğretiyor. Böylelikle söz konusu durumlar karşısında çaresiz kalmadan, soğukkanlılıkla müdahale ederek, olası tehlikenin önlenmesini sağlıyor” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim