• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Ayvalık Limanı'nda turist sayısı 50 bini aştı

Ayvalık Limanı'nda turist sayısı 50 bini aştı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi Liman İşletme Müdürlüğü verilerine göre 2011 yılında çeşitli nedenlerle iki kez ulaşıma kapatılmasına rağmen Ayvalık Limanı'ndan giriş çıkış yapan turist sayısının 50 bin kişiyi aştığı öğrenildi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi Liman İşletme Müdürlüğü verilerine göre 2011 yılında çeşitli nedenlerle iki kez ulaşıma kapatılmasına rağmen Ayvalık Limanından giriş çıkış yapan turist sayısının 50 bin kişiyi aştığı öğrenildi.

Ayvalık Belediyesi Liman İşletme Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 2011 yılında Türkiye’nin batıdaki en uç noktası olarak kabul edilen ve Ayvalık Gümrük Kapısından, Yunanistan’da halen daha süren ekonomik sıkıntının yanı sıra periyodik aralıklarla yaşanılan grevlere rağmen toplam 51 bin 568 yolcunun giriş çıkış yaptığı belirtildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in Liman İşletmesi ile hedeflediği 50 bin giriş çıkış barajının aşılmasından oldukça memnun olduğu kaydedilirken, Ayvalık’a Gümrük ve Liman İşletmesinden giriş yapan sayısının geçtiğimiz Ağustos ayında zirve yaptığı vurgulandı.

Ağustos ayında ilçeye Liman İşletmesinden yapılan geçişlerin 2011deki yıllık oranının yüzde 25’ine eşit olduğunun altı çizilirken, geçen yılın verilerine göre limandan en az giriş çıkışın yapıldığı ayların ise Ocak ve Şubat ayları olduğu belirtildi.

Ayvalık Limanı’na sürekli turist taşıyan, ikisi Türk biri Yunan menşeli olmak üzere 3 ayrı firmaya ait 5 ayrı feribotun hizmet verdiği kaydedilirken, Yunanistan’ın Midilli Adasına bu feribotlarla bin 338 otomobil, 140 motosiklet ve 52 otobüsün geçiş yaptığının altı çiziliyor.

2012 YILINDA YOLCU GİRİŞ ÇIKIŞLARININ DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR

Ayvalık Belediyesi Liman İşletmesi yetkilileri 2011 yılının ilk 6 ayının ardından 15 binde kalan giriş-çıkışların özellikle ikinci 6 aylık periyotta tam anlamıyla zirve yaptığına dikkat çekerek, “Bu geçişler 2010 yılında özellikle yeşil pasaportluların Yunan adalarına vizesiz geçiş hakkının tanınmasının yanı sıra Limanımıza demirleyen feribot sayısının artmasıyla sürekli yükseliş ivmesi çiziyor. Söz konusu rakamların 1/3’ünü Türkler oluşturuyor. Geçtiğimiz Eylül ayına kadar sadece günübirlik kentimize gelen Yunan vatandaşlarının yanı sıra yeşil pasaportla Yunan Adalarına gitmek üzere çevre İllerden ilçeye gelen ve Ayvalık’ta konaklayan sayıları binlerle ifade edilen Türk vatandaşlarının ilçe ekonomisine çok ciddi maddi katkı sağlıyor” ifadelerini kullanmaları dikkat çekiyor.

Yunanistan’ın Midilli Adası ile Ayvalık arasında sürekli sefer yapan Jale Turizm, Cunda Lines ve Yunan menşeli Nell firmaları yetkilileri ise Ayvalık Limanı’nda gerçekleşen yolcu giriş çıkışlarının 2012 yılında daha da üst seviyeler tırmanmasını umut ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim