• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

AZ Marina'nın mega lüks yatı denize indi

AZ Marina'nın mega lüks yatı denize indi
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Çobanyıldızı Yatçılık'a ait tersanede yapılan 36 metrelik mega lüks yat, yatın sahibi olan AZ Marina yetkililerinin gözetiminde suya indirildi.

AZ Marina'nın mega lüks yatı denize indi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Çobanyıldızı Yatçılık'a ait tersanede yapılan 36 metrelik mega lüks yat, yatın sahibi olan AZ Marina yetkililerinin gözetiminde suya indirildi.

"ZORU BAŞARDIK"

Seyrüsefer kontrollerinin yapılması amacıyla açık denizde yaklaşık bir saat süreyle gezinti yapan yat, yapılan tüm kontrollerden tam not aldı. Manavgat'ta ilk defa mega lüks bir yat yapımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Çobanyıldızı Yatçılık sahibi Ramazan Taş, "Zor şartlar altında gerçekleştirilen bir yapım. Bu tür imalatlar için kapalı alana gereksinim vardır. Özellikle özel boyalar kullanıldığı için. Zorlandık ama tekne suya girdiği zaman tüm zorlukları unutuyorsunuz. Zoru başardığımız için de gururluyuz" dedi.

FUARA KATILACAK

Ramazan Taş, mühendisler, usta, kalfa ve çalışanları ile tamamen Manavgat'ın ürünü olan yatın 10 Şubat'ta başlayacak olan Uluslararası CNR Avrasya Boat Show Fuarı'na katılacağını belirterek, "Teknemiz suya indirildi ve seyrüsefer kontrolleri yapılmakta, Şubat ayının ilk haftası deniz yolu ile İstanbul'a gidecek ve fuara katılacak. Aynı firmaya ait daha küçük bir tekne daha var. O da aynı tarihlerde karayolu ile İstanbul'a gönderilecek. Dünyanın neresine giderse gitsin, yapım yeri Manavgat olarak görünecek. Bu Manavgat için bir reklamdır" diye konuştu. AZ Marina Tersane Müdürü Hasan Işılak ise, ilçede bir kooperatif kurulduğunu, tersane için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

YATIN ÖZELLİKLERİ

Mega yatın gövdesi saç, üstü alüminyum, içi komple ahşap, 180 ton ağırlığında ve 36 metre uzunluğunda. Mega yatta 4'ü altta 1'i yukarda olmak üzere 5 kabin bulunuyor. Kabinin iki tanesinde ve güvertesinde 10 kişilik bir jakuzi bulunuyor. 1500 beygir ana makinesi olan yatta 3 adette jeneratör bulunuyor. Tekneni bir özelliği de deniz suyunu, tatlı suya çeviren sistemi ve pis suyu ayıran sistemi ile tankları kendi kendine yıkayan sisteme sahip olması. Isıya ve sese karşı izolasyonu yapılan yatın, özellikle motor sesinin duyulmaması ve bir odadan diğer odaya ses gitmemesi için özel çaba harcandığı bildirildi.

www.UlasimOnliye.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim