• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Azerbaijan Airlines uçağı Dalaman'a indi

Azerbaijan Airlines uçağı Dalaman'a indi
Azerbaycan'ın en büyük tur operatörlerinden Summer Tur'un organize ettiği Azerbaycan ile Dalaman arasındaki uçuşlar başladı
Azal Azerbaijan Airlines'e ait ilk uçak, 155 yolcusuyla ATM Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminalin'e indi.
 
Azerbaycan'dan Dalaman'a yapılan ilk uçuş olması nedeniyle uçağın yolcuları, havalimanında karanfillerle karşılandı.
 
ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, karşılama töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan'dan uzun yıllardır Dalaman'a uçuşların olmadığını, uçuşların başlamasının Dalaman, Fethiye, Marmaris, Datça ve Dalyan'da turizme önemli katkı sağlayacağını söyledi.
 
ATM Dalaman Havalimanı'nı tercih edilen bir havalimanı haline getirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Güvenç, "Dalaman destinasyonu, önemli bir turizm bölgesi ve her geçen gün daha fazla tercih ediliyor. Azerbaycan'dan birkaç yıl süren uğraşlarımız neticesinde ilk yolcu uçağımız geldi. Dalaman giderek popüler bir destinasyon olma yolunda ilerliyor. Türk Cumhuriyetlerinden de bu anlamda ilgi görüyor" dedi.
 
Güvenç, Dalaman'ın tanıtımı için Azerbaycan'da iki defa turizm fuarına katıldıklarını, ayrıca bir hafta önce Azerbaycan'dan gelen gazetecilerin Dalaman'da ağırlandığını, Azerbaycan basınında bölgenin iyi bir turistik destinasyon olarak yerini aldığını ifade etti.
 
Azerbaycan'dan Dalaman'a başka firmaların uçaklarının 10 günde bir geldiği belirten Güvenç, "Bu bir başlangıç. Gelecek seneden itibaren bunun ivme kazanarak artacağını düşünüyoruz. Bu yıl için yaklaşık 2 bin 500 Azeri turist bekliyoruz. Gelecek yıllarda bu sayının artacağına inanıyoruz" diye konuştu.
 
Azerbaycan'dan Dalaman'a tatil için gelen Rafael Hüseyinova ise Türkiye'ye ilk kez geldiğini söyledi.
Tatil yaparken keyif alacağını düşündüğünü kaydeden, Hüseyinova şöyle konuştu:
 
"Buraya tatile gelen arkadaşlarımız Türkiye'nin çok güzel olduğunu söylemişlerdi. Türkiye'ye gelip herşeyi kendi gözlerimizle görmek istedik. Gelmeden önce kendim de internetten araştırdım. Herşey çok güzel."
 
azer1.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim