• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Azerbaycan'a direkt uçuş başlanıyor

Azerbaycan'a direkt uçuş başlanıyor
KKTC’den İran’ın başkenti Tahran’a gerçekleştirilen doğrudan uçuşların ardından şimdi de sıranın Azerbaycan’da olduğu iddia edildi.

 

Politis gazetesi: “Bakü’ye De Direkt Uçuş – Tahran’dan Sonra Azerbaycan’la Da Uçuşlar Ayarlanıyor” başlıkları altında verdiği haberinde, KKTC’den İran’ın başkenti Tahran’a gerçekleştirilen direkt uçuşların ardından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye de direkt uçuş gerçekleştirilmesi hazırlığında olunduğunu iddia etti.
 
KKTC’den elde ettiği bilgilere dayanarak, KKTC makamlarının Azerbaycan’la imzalanacak bir anlaşmayı duyurmaya çok yakın olduklarını, özel bir Türk havayolu şirketinin Bakü’ye ilk uçuşu gerçekleştirmesinin beklendiğini ileri sürdü.
 
TAHRAN’A UÇUŞLAR SÜRECEK
 
Gazete ayrıca, KKTC’den İran’a başlayan direkt uçuşlarla ilgilenen İran’ın “Marcopolo Iran Touring” isimli turizm şirketiyle temasa geçtiğini ve KKTC-İran uçuşlarının en azından Mart 2013 tarihine kadar süreceği bilgisini aldığını yazdı.
 
Habere göre söz konusu turizm şirketi, KKTC’den İran’a uçuşların “hem normal hem de charter şekilde sürdüğünü” vurguladı.
 
RUM KESİMİ ENGELLEMEK İSTİYOR
 
Rum hükümetinin söz konusu uçuşun yapıldığını öğrenir öğrenmez İran’a yönelik diplomatik girişim başlattığını ve İran’ın Lefkoşa Büyükelçisi’nden “böyle bir uçuşun gerçekleştirilmediği” cevabını aldığını belirten gazete, ancak İran’ın bu cevabına karşın daha sonra KKTC’nin Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’na gözlemci olarak katılmasına koyduğu vetoyu kaldırdığını hatırlattı.
 
www.UlasimOnline.Com 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim