• BIST 9530.47
  • Altın 2476.955
  • Dolar 32.4195
  • Euro 34.71
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Aziz Kocaoğlu kruvaziyer limanı için' Bayraklı' dedi

Aziz Kocaoğlu kruvaziyer limanı için' Bayraklı' dedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni kurulacak kruvaziyer limanı için Bayraklı bölgesini adres gösterdi.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nda (İEKKK) İzmir Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak korunması konusunda görüş birliğine varıldı. Bayraklı'ya yeni bir kruvaziyer limanı yapılması gündeme geldi.

İşadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kentin kanaat önderlerinden oluşan İEKKK, Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde toplandı. Toplantıda İzmir Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak korunup geliştirilmesi konusunda uzlaşma sağlandı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurul üyelerine Bayraklı'da yeni bir kruvaziyer limanı yapılmasını önerdiğini belirtti. Kurul üyelerinin İzmir Körfezi'nin sirkülasyon ve yaklaşım kanalı ile temizlenmesi ve limanın geleceği konusunda görüşlerini açıkladığını belirten Kocaoğlu, şunları söyledi: "İzmir Limanı'nın konteyner limanı olarak geri sahasının büyütülerek devam etmesi düşüncesi hiçbir muhalefet olmadan herkes tarafından desteklendi. Ben kruvaziyer limanının konteyner limanından çıkartılması ve Bayraklı sahiline yapılmasını önerdim. Orada geniş bir alan var. Daha önce de önermiştim. Oradan Konak'taki tarihi bölgeye gitmek isteyen vapurla Konak veya Pasaport'a geçecek. Karşıya geçtikleri zaman da İZBAN ile bir yaya yolu bağlantısı kurulup Aliağa ve Selçuk yönüne gitmesi konusundaki görüşlerimizi paylaştık. Hiçbir muhalif görüş olmadan mutabık kaldığımız konu İzmir Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak gücünün artırılarak büyütülmesi oldu."

KÖRFEZ TARANACAK

Körfezin taranması konusunda bekledikleri ÇED süreci ile ilgili olumlu gelişmeler olduğunu söyleyen Kocaoğlu, ÇED Genel Müdürlüğü'nden onay alınmasında önemli aşama kaydedildiğini belirtti. Kocaoğlu, "Orada sona çok yaklaştık. Sunulan başvuru raporunda nasıl rehabilite edileceği, kanalların nasıl açılacağı hepsi bilimsel olarak oturtuldu. Geriye hazırlıklar kaldı. Nakil için yüzer boru alacağız. Kazıya 3-5 ay içinde start verebileceğiz" dedi.

STATTA HAMLE YOK, UZLAŞMA VAR

Yeni Fuar Alanı'nda iş güvenliği nedeniyle 10-15 gün gecikme olduğunu anlatan Kocaoğlu, çalışmaların kaldığı yerden devam ettiğini söyledi. Kurul üyelerini stat konusunda bilgilendirme yaptıklarını vurgulayan Kocaoğlu, "Önümüzdeki günlerde adım atacağız. Çalışmalar devam ediyor. Sanıyorum iyi bir noktaya geleceğiz diye umut ediyorum. Hamle yok, uzlaşarak çözeceğiz" açıklamasını yaptı.

SIĞINMACILARA İNSANİ AÇIDAN BAKALIM

Suriyeli sığınmacılar konusunu da ele aldıklarını ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Suriyeli sığınmacıların istihdamdaki konumuyla ilgili kısa bir konuşma yaptık. Buna dikkatleri çektik. Sıkıntılar olduğunu, ucuz emeğin yerli işçilere sıkıntı yarattığı konusunda ben bir uyarıda bulundum. O da insani bir konu. Çalıştırma desen aç kalacak. Yerli istihdam açısından, insanı açıdan bakmak, hepsini bir potada eritip merkezi hükümet olarak çözüm bulmak gerekiyor."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim