• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

BA 5 yılda 5 milyon pound yatırım yapacak

BA 5 yılda 5 milyon pound yatırım yapacak
British Airways Avrupa ve Afrika Genel Müdürü Gavin Halliday, Türkiye'den geçen yıl 64 bini aşkın yolcuyu yurt dışına taşıdıklarını belirterek, 'Türkiye korkunç büyük potansiyele sahip bir ülke.

5 yılda 5 milyon pound yatırım yapacağız

British Airways Avrupa ve Afrika Genel Müdürü Gavin Halliday, Türkiye'den geçen yıl 64 bini aşkın yolcuyu yurt dışına taşıdıklarını belirterek, 'Türkiye korkunç büyük potansiyele sahip bir ülke. Bölgedeki etkisi de gittikçe güçleniyor. Buradaki piyasamızı sağlam tutmak için herşeyi yapacağız" dedi.

British Airways Avrupa ve Afrika Genel Müdürü Gavin Halliday, Türkiye'den geçen yıl 64 bini aşkın yolcuyu yurt dışına taşıdıklarını belirterek, "Türkiye korkunç büyük potansiyele sahip bir ülke. Bölgedeki etkisi de gittikçe güçleniyor. Buradaki piyasamızı sağlam tutmak için her şeyi yapacağız" dedi. 

British Airways'ın Türikye'deki 65'nci yılı dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyen Halliday, Türkiye seferlerine 17 Eylül 1946 tarihinde Londra-Ankara ile başladıklarını söyledi.British Airways'in 92 yıllık köklü bir tarihçeye sahip olduğunu ve Türkiye gibi hızlı büyüyen bir ülkede 65 yılı geride bırakmanın kendileri için önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan Halliday, hizmet vermeye başladıkları tarihten bu yana pazarda güçlü bir konuma sahip olduklarına dikkat çekerek, "Türkiye korkunç büyük potansiyeli olan bir ülke. Türkiye'nin bölgedeki etkisi de hızla artıyor. Türkiye ile olan bağımız daha uzun yıllar devam edecek. Burada olmaktan mutluyuz. Her hafta İstanbul - Londra arasında 21 sefer düzenliyoruz. Türkiye'den geçen yıl 64 bini aşkın yolcu taşıdık, buradaki piyasamızı sağlam tutmak için her şeyi yapacağız" dedi. Halliday, British Airways'in dünya çapında hizmet 3 bin 215 pilotu ve 226 uçağı hizmet verdiğini, dünya çapında 150 destinasyona uçtuğunu söyledi. 
 
-"5 YILDA 5 MİLYAR POUND YATIRIM YAPACAĞIZ"-
 
British Airways'in Iberia ile yeni bir havayolu şirketi kurduğunu hatırlatan Halliday, International Airlines Group (IAG) adlı bu şirketi ile yeni bir stratejik güç oluşturduklarını söyledi. Havayolu şirketi olarak müşteri memnuniyetinin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Halliday, bu kapsamda müşterilere daha iyi hizmet sunabilmek için ürünlerini yenilediklerini belirterek, "Önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyar Pound yatırım yapacağız. Bu kapsamda 6 içerisinde 3 adeti Boeing 777-300 ERs, 2013 yılının başından itibaren 12 adet A380 ve 24 adet Boeing Dreamliners uçakları filomuza katılacak. Filomuza 6 ay içerisinde katılacak uçaklar arasında British Airways'ın yeni first clas'ı da bulunacak.

Bunun yanı sıra tüm kabin ekibimiz, müşteri ile daha iyi iletişim kurabilmek için ipad kullanacak. İç dekorasyon, yeme - içme ve eğlence teknolojilerimize de yenilikler katacağız" diye konuştu. Havayolu şirketlerinin son 10 yılda birçok kötü olaylarla karşılaştığını, bu durumun 11 Eylül saldırıları ile başladığının söylenebileceğini dile getiren Halliday, British Airways'ın geçen sürede karlılığa geri döndüğünü ve bir işletme olarak çok iyi gelişmeler kaydettiğini vurguladı.
 
-"KONSOLİDASYONLARA ŞAHİT OLACAĞIZ"-
 
Toplantıda soruları da yanıtlayan Halliday, bir soru üzerine, "Havayolu sektörü içinde daha fazla konsolidasyona şahit olacağız bu süreçte" dedi. Küresel krizde tüketici alışkanlıklarının da değiştiğini, bütçelerine daha fazla dikkat etmeye başladıklarını söyleyen Halliday, "Havayolu şirketleri de bundan nasibini aldık. Biz de bundan zamanında etkilendik. Ancak, son 6 ayda ortaya çıkan rakamlara baktığımızda işletmemizin iyi yolda olduğunu görüyoruz. Bu da stratejik satın alma ve birleşmelerin işe yaradığını, planladığımız şekilde güçlendiğimizin bir göstergesi" dedi. 
 
-BRITISH AIRWAYS, İSTANBUL'DAN LONDRA'YA 65 EURO'YA UÇURACAK-
 
Toplantıda verilen bilgilere göre, British Airways, Türkiye'deki 65'inci yılını bir kampanya ile kutlayacak. Bu kapsamda İstanbul-Londra biletlerini tek yön her şey dahil 65 Euro olacak. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin biletlerini 17-23 Ekim 2011 tarihleri arasında en az bir Cumartesi gecesi Londra'da konaklayacak şekilde satın almaları gerekecek. Kampanya biletleri 24 Ekim 2011-31 Mart 2012 tarihleri arasında kullanılabilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim