• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

BA, adil uçuş vergi çağrısında bulundu

BA, adil uçuş vergi çağrısında bulundu
British Airways yolcu gümrük vergilerinin değerlendirilmesi doğrultusunda bir reform başlattı.

BA adil uçuş vergi çağrısında bulundu

British Airways yolcu gümrük vergilerinin değerlendirilmesi doğrultusunda bir reform başlattı.

Bu reform ile British Airways Hükümetin ekonomik büyüme öncelikli hedefi ile tutarlı bir girişim yürütebilmek amacıyla üç yönlü bir yaklaşım çağrısında bulundu.

Gümrük vergisi ile ilgili Hazine danışmanından gelen cevabı British Airways şöyle açıkladı;

• Gümrük vergisi dört mesafe bantları şu şekilde ikiye düşürülmelidir; 2.000 mile kadar olan uçuşlar ve 2.000 milden fazla olan uçuşlar. Bu, uzun mesafeli uçuşlarda geçerli orantısız yükün azaltılmasına yardımcı olacak. Son iki yılda, gümrük vergisi kısa mesafeli uçuşlarda yüzde 20 artarken uzun mesafeli uçuşlarda yüzde 50 ile 112 arasında yükseldi.

• British Airways’in hizmete sunduğu World Traveller Plus gibi premium ekonomi koltuklar birinci sınıf kabinlerde uygulanan yüksek vergilendirme ücretleriyle vergilendirilmek yerine ekonomi koltuklar ile aynı oranda vergilendirilmelidir.

• Gümrük vergilerinde mevcut seviyelerin ötesinde artış olmamalı, gelirler aşamalı olarak 2013 yılında Avrupa Birliği Emisyon Ticareti Programı konumundan Birleşik Krallık Hazinesine akacak şekilde başlamalıdır.

Kanada’dan İngiltere’ye ekonomi sınıfı ile uçan 4 kişilik bir aile £240 vergi ödüyor. Karayiplerden seyahat edenler ise £300, premium ekonomik sınıflarda yolculuk yapanlar ise £600 ödüyor.

Havacılık İngiltere’nin başarısı için çok önemli sosyal ve ekonomik bir alan. İngiltere’de 500,000’den fazla havacılık alanında çalışan işçi bulunmakta ve bunun yanı sıra havacılık küreselleşen bir ekonomik çerçevede İngiltere işletmelerinin başarısı açısından hayati önem taşıyan ulaşım bağlantıları sağlamaktadır.

British Airways CEO’su Keith Williams, yaptığı açıklamada “Havacılık İngiltere sanayisi için en değerli ve bunun yanısıra vergisi çok yüksek olan bir ensdüstri alanı. Biz, İngiltere'nin ekonomik açıdan iyileşmesine yardımcı olmak istiyor fakat dünyanın başka yerlerinde daha yüksek ücretlerle uygulanan vergilendirme sisteminden dolayı engelleniyor ve gerekli girişimlerde bulunamıyoruz.” dedi.

Kaynak: Airnewstimes.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim