• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

BA ile Iberia birleşmesi için oy kullanıldı

BA ile Iberia birleşmesi için oy kullanıldı
Hissedarlar 2007 baharında IB'nin tamamının veya bir kısmının satışı duyurusu sonrasında ortaya çıkan tartışmalar ve spekülasyonların sona ermesi ile havayollarının birleşmesi lehine oy kullandı.

HİSSEDARLAR "BİRLEŞEBİLİRSİNİZ" DEDİ

British Airways ve Iberia Havayolları hissedarları pazartesi günü, Londra ve Madrid'teki özel toplantılarda 2007 baharında IB'nin tamamının veya bir kısmının satışı duyurusu sonrasında ortaya çıkan tartışmalar ve spekülasyonların sona ermesi ile havayollarının birleşmesi lehine oy kullandı.

Nisan ayında imzalanan resmi anlaşma ile 2009 yılı Kasım ayında her iki şirketin yönetim kurulları tarafından kabul edilen birleşme ile kurulan yeni şirket Uluslararası Konsolide Havayolları Grubu'nda BA ve IB entegrasyonunu görecektir. Birleşmenin IAG'ın borsalarda işleme başlaması ile 24 Ocak’a kadar tamamlanması bekleniyor. BA hissedarları şirketin % 56'sının sahibi olacak.

BA 1998 yılında One World ortağı American Airlines ile birlikte İspanyol bayrak taşıyıcısındaki ilk hissesini ve kendi hissesini yaklaşık % 10 arttırarak, 2006 yılında American Havayolları hisselerini satın aldı. Mayıs 2007'de, BA, IB'ye bir teklif yapmak üzere özel sermaye şirketi TPG liderliğindeki konsorsiyuma katıldı ancak grup 3.4 milyar euroluk (4.5 milyar dolarlık) teklifini birkaç ay sonra geri çekti. BA daha sonra hissesini yaklaşık % 13 arttırdı.

BA ve IB borsa ekranlarından kaybolurlarken, Her iki havayolu da markalarını, trafik haklarını ve operasyonel bağımsızlıklarını koruyacaktır. BA CEO'su Willie Walsh IAG'nin Başkanı, IB Başkanı ve CEO'su Antonio Vazquez ise Yönetim Kurulu Başkanı olacak

Havayolları birleşmenin beşinci yılından itibaren yıllık 400 milyon euroluk sinerji bekliyor. BA 31 Mart’ta sona eren mali yılda 7.99 milyar pound gelir ve 425 milyon pound net zarar elde ederken 31,8 milyon yolcu taşıdı. 2009-2010 mali yılında 238 uçağı operasyonda yer aldı. IB ise 4.46 milyar euroluk işletme geliri üzerinde, 13 yıl yıllık kar çizgisinin sona ermesi ile 2009 yılı için 273 milyon euroluk konsolide açık olduğunu bildirdi. Yıl sonunda 109 uçağı ile 25,6 milyon yolcu taşıdı. Kombine yolcu sayısına bakıldığında, IAG 2009 yılında 76 milyondan fazla yolcu taşıyan Lufthansa Grubu ve en son mali yılda 71.4 milyon yolcu taşıyan Air France KLM Grubu ve 66.5 milyon yolcu taşıyan Ryanair'den sonra Avrupa'nın en büyük dördüncü taşıyıcı grup olabilir.

BA kabin mürettebatının çoğunluğu temsil birim, birleşme onayından etkilenmeyeceğini ve personel seviyeleri ve ödemelerle ilgili olarak yönetim ile olan anlaşmazlıktan dolayı grevdeki üyeleri arasında yeni bir oylama yapılacağını duyurdu. BA eylemi eleştirerek, bir oy için üyelerin kaydedilmesi ve derecelerinin yükseltilmesi için birim yöneticilerinin Ekim ayında varılan anlaşmayı onaylayacağı anlayışının ihlal edildiğini iddia ediyor.

Yeni bir grev durumunda, acil durum planlarının London City ve Gatwick Havaalanları'ndaki normal tarifeler ve Heathrow'daki tüm uzun mesafeli uçuşların gerçekleşmesini sağlayacağı garantilendi.

Kaynak: Air Transport World
Çeviri: M.K.Ü.
İskenderun Sivil Havacılık Yüksekokulu
Havacılık Araştırma ve Bilgi Merkezi

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim