• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

BA, İzmir-Londra direkt uçuşlarını iptal etti

BA, İzmir-Londra direkt uçuşlarını iptal etti
İngiliz havayolu şirketi British Airways, İzmir Adnan Menderes Havalimanı çıkışlı İzmir-Londra direkt uçuşlarını iptal etmesi turizmcileri üzdü.

British Airways turizmcileri üzdü...

İngiliz havayolu şirketi British Airways, İzmir Adnan Menderes Havalimanı çıkışlı İzmir-Londra direkt uçuşlarını iptal etmesi turizmcileri üzdü.

İzmir’den Londra’ya üç yıldır, haftada üç gün karşılıklı doğrudan sefer yapan British Airways’ın bir ay önce bu seferleri iptal etmesi turizmciler tarafından olumsuz karşılandı. Destination İzmir Grubu Sözcüsü Bülent Tercan, Londra Turizm Fuarı’nda bu haberi öğrendiklerini ancak nedeni konusunda kesin yanıt alamadıklarını söyledi. Karardan büyük üzütü dulduklarını anlatan Tercan, “Direk uçuşlar turizmin can damarıdır. Londra İzmir direk uçuşlarının kalkması İzmir için hem maddi kayıplara yol açacak hem de şehrimizin prestijini olumsuz etkileyecek. Uçuşların iptali başta turizm sektörü olmak üzere İzmir ekonomisi açısından olumsuz etki yapacaktır. Londra-İzmir uçuşlarının mutlaka devam ettirilmesi gerekiyor. İzmir’deki tüm turizm kurumlarını ve İzmir Kalkınma Ajansı’nı göreve davet ediyoruz. Bizler de başta İngiltere’nin İzmir Başkonsolosluğu ve İzmir’de büyük yatırımları olan İngiliz Şirketi Tesco Kipa’yı İzmir-Londra uçuşlarının yeniden başlaması için arabulucu olup sorunun çözümünde yardımcı olmalarını talep etmek üzere ziyaret edeceğiz” dedi.

Havacılık dünyası yetkilileri ise İzmir merkezli uçuş yapan SunExpress’in Londra uçuşlarını plan dahiline aldığını ve bu nedenle British Airways’in bu kararı verdiğini öne sürdü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim