• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bab ile Metro'nun ortaklığı kısa sürdü

Bab ile Metro'nun ortaklığı kısa sürdü
Bab Group'un kurucusu Bayram Ali Bayramoğlu, Galip Öztürk'ün sahibi olduğu Metro Grubu ile ortaklıklarını sona erdirdiklerini açıkladı.

 

Bab Group'un kurucusu Bayram Ali Bayramoğlu, Galip Öztürk'ün sahibi olduğu Metro Grubu ile ortaklıklarını sona erdirdiklerini açıkladı. İki iş adamı turizm ve finans alanında şirket birleşmeleri gerçekleştirmiş, Ali Bayramoğlu da Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmişti. Ali Bayramoğlu hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Metro Group ile kan uyuşmazlığı oldu. İleride daha fazla pişman olmamak için nişan aşamasında bitirme kararı aldık" dedi.
 
Bab Group'un kurucusu Bayram Ali Bayramoğlu iki ay önce birçok alanda ortaklığa gittiği Metro Grubu ile yollarını ayırdı. 
 
Ali Bayramoğlu yaptığı açıklamada Bab Group'a bağlı Neta Yatırım Menkul Değerler AŞ ile Metro Holding bünyesindeki Metro Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin birleştirilmesinin ve Barsan Turizm ile Metro Turizm arasındaki ortaklığın sona erdirildiğini bildirdi. Bayramoğlu aynı zamanda Metro Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden de ayrıldığını açıkladı.  
 
‘EVLİLİK OLMADAN BİTİRDİK’
 
Ali Bayramoğlu, konu ile ilgili hürriyet.com.tr’ye yaptığı  açıklamada ayrılık gerekçesini “Kan uyuşmazlığı oldu, ileride daha fazla pişman olmamak için ayrıldık” diyerek açıkladı. Bayramoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Prensipler konusunda bazı sıkıntılarımız oldu. Bunları telafi ederiz diye bakmıştık. Fakat onları edemeyince, sonrasında daha sıkıntılı olmasın diye…Kan uyuşmazlığı vardı. Benim için zor bir süreç değildi. Metro, şehirlerarası taşımacılık konusunda önemli bir marka.  Bunu daha illeri taşıma fırsatı vardı. Biz de bu niyetle yola çıkmıştık. Fakat, kan uyuşmazlığı çerçevesinde yapamadık, umarım arkadaşlar devam ederler.  Pişman değilim. Daha fazla pişmanlık oluşmaması için, dostane başladık, dostane bitirdik. Ben bir yere giriyorsam, sorumluluğu sonuna kadar alırım. Herkesin bir yoğurt yiyiş tarzı var var.  Bu yoğurt yiyiş tarzlarımızda başta uyuyormuş gibi gözüktü. Fakat öyle olmadı zaman içerisinde, bir uyumsuzluk oldu. Bu son derece normal, insanlar evleniyor  ayrılıyor.  Bizimkisi daha evlilik aşmasına gelmeden ayrılma oldu.  Bizimkisi nişan döneminde bitti.”
 
"KARŞILIKLI MUTABAKAT"
 
Bayramoğlu, yaptığı yazılı açıklamada ise şunları kaydetti:
 
"Grubumuza bağlı finans sektöründe faaliyet gösteren Neta Yatırım Menkul Değerler AŞ ile Metro Holding bünyesindeki Metro Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin birleştirilmesi ve yine grubumuza ait turizm sektöründe faaliyet gösteren Barsan Turizm Ticaret AŞ ile Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret AŞ arasında ortaklık tesis edilmesi ve buna paralel olarak dostça başlayan Metro Turizm'in profesyonel Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerim, hedef ve ideallerde oluşan fikir ayrılıkları, yönetim anlayışı farklılıkları, kurumsal yapı ve profesyonel anlayış gibi gerekçelerle yine dostça bir şekilde sona erdirilmiş, Metro Turizm'deki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevim ve şirket birleşmeleri ile ortaklık konuları da karşılıklı mutabakat ile sona erdirilmiştir.
 
Bu süre içinde sektör ve yetkilileri tarafından şahsıma gösterilen ilgi, sevgi ve saygı için tüm taraflara ve Metro Grup bünyesinde başta Sayın Galip Öztürk olmak üzere birlikte çalışma yaptığımız tüm çalışma ekibine, sıcak ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar dilerim."
 
KAP'A DA BİLDİRİLDİ
 
Öte yandan, Neta Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, "21.08.2013 tarih ve 662 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile Metro Yatırım Menkul Değerler AŞ ile başlatılan 'Devralma Yoluyla Birleşme' görüşmelerinin olumlu sonuçlanmaması neticesinde, 22.10.2013 tarih ve 667 nolu Yönetim Kurulu kararı ile görüşmelerin sonlandırılmasına karar verilmiştir" denildi.
 
İKİ AY ÖNCE BİRLEŞME KARARI ALMIŞLARDI
 
Ali Bayramoğlu, sahibi olduğu BAB Group bünyesindeki turizm ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri ile 23 Ağustos'ta Metro Turizm’le birleşme kararı almıştı. Bayramoğlu, bu birleşmenin ardından Metro Turizm Seyahat ve Organizasyon A.Ş’nin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmişti.
 
Ayrıca Galip Öztürk’e ait olan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding’in iştiraki Metro Turizm Seyahat’in yüzde 5’inin Ali Bayramoğlu’na satışı için görüşmelere başlandığı bilgisi 21 Ağustos'ta şirket tarafından KAP'a gönderilmişti.
 
Ali Bayramoğlu ve Galip Öztürk, Metro Holding iştiraklerinden Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile BAB Group’a bağlı şirketlerinden Neta Yatırım Menkul Değerler A.Ş’nin birleştirilmesi kararını da almıştı.
 
MÜSİAD BAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI
 
1999-2004 yılları arasında MÜSİAD Başkanlığı yapan Ali Bayramoğlu, 23. Dönem Ak Parti Rize Milletvekili olarak TBMM’de görev aldı. 1989 yılında Bayram Ali Bayramoğlu tarafından kurulan BAB Group, bünyesinde barındırdığı şirketlerle kimya, inşaat, dış ticaret, gıda, turizm, bilişim, hizmet sektörlerinde faaliyet gösteiyor. BAB Group Barşan Turizm, Neta Yatırım Menkul Değerler dışında, Filiz Çay, Teknotek, Tatilcity, Alkokim, Mersaoiil gibi şirketler bulunuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim