• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Babayiğitler beyin fırtınasına çağırılıyor

Babayiğitler beyin fırtınasına çağırılıyor
Teşvik paketi sonrasında yerli oto üretimi için şirketler Ankara’ya beyin fırtınasına çağrılıyor. Bakan Ergün, sektör temsilcileri ile yerli üretim için yol haritasını belirleyecek.

Babayiğitler beyin fırtınasına çağırılıyor

Teşvik paketi sonrasında yerli oto üretimi için şirketler Ankara’ya beyin fırtınasına çağrılıyor. Bakan Ergün, sektör temsilcileri ile yerli üretim için yol haritasını belirleyecek.

Cari açığı azaltmak ve istihdamı artırmak için hazırlanan teşvik paketi toplumun tüm kesimlerini memnun ederken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerli otomobil üretiminin yol haritasını belirlemek üzere ‘yerli otomobili’ üretecek babayiğitlerle toplantı yapacak.
 
Star gazetesinin haberine göre, başbakan Erdoğan’ın ‘Bir babayiğit çıkar, yerli otomobili yapar’ sözlerinin ardındanyerli ve yabancı yatırımcıların merakla beklediği teşvik paketinin açıklanmasıyla birlikte gözler, yerli otomobili üretecek firmalara çevrildi. Çalışmalarını hızlandıran Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Nihat Ergün, teşvik kararnamesinin yayınlanmasının ardından, sektörle yeniden toplantı yapacak. Toplantıda, yerli otomobil için yol haritası belirlenecek.
 
Otomotivcilerin talepleri dinlenecek
 
Ankara’da yapılacak toplantıda, üreticiler ile ekonomi yönetimi, yerli otomobil için hazırlanan projeleri masaya yatıracak. Bu kapsamda, firmaların talepleri dinlenecek ve envanter çalışması yapılacak. Devlet bu aşamada yapacağı katkıları da firmalara sözlü olarak anlatılacak. Toplantı sonrasında ise hem devlet tarafı hem de firmalar, yerli marka için düğmeye basacak.
 
Yetkililer, yerli otomobil üretimine bu yıl sonuna kadar start verilmesini bekliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2011’de otomotiv üreticileri ile bir araya gelmişti. Otomotiv Üreticileri Derneği yerli otomobil için 2.5-3 milyar Euro’luk yatırıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulamıştı. Teşviklerin ardından ise bu maliyetin düşeceği tahmin ediliyor.
 
İlk yerli motor sinyali Tofaş’tan
 
Tofaş, yerli motor ve şanzıman üretimi konusunda ilk sinyali veren şirket oldu. Yerli oto için bir süredir Fiat’la birlikte çalışmalar yürüten TOFAŞ, hafta başında, yüzde 70 yerlilik oranına ulaşan Linea’nın yeni versiyonunun banttan indirilmesi töreninde konuyu gündeme getirmişti.
 
TOFAŞ CEO’su Kamil Başaran “Pazar şartları yerli motor ve şanzıman üretmeye bizi sürüklerse neden olmasın” demişti. Başaran, eksikliklerin giderilmesiyle yerli oto projesinin yapılabilir olduğunu belirterek “Çok da vakit kaybetmeyelim. TOFAŞ gibi üretim üssünün Ar-Ge misyonuyla her an yapabileceği bir şey” açıklaması yapmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim