• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Bader, denizciliğe akademik katkı sağladı

Bader, denizciliğe akademik katkı sağladı
Barbaros Denizciler Derneği denizcilik sektörüne katkıda bulunmaya devam ediyor. Bader’in bu ay ki seminer konusu; “Denizcilik Sektörünün Geleceği Ve Sektöre Stratejik Bakış” oldu.

Bader, denizciliğe akademik katkı sağladı

Barbaros Denizciler Derneği denizcilik sektörüne katkıda bulunmaya devam ediyor. Bader’in bu ay ki seminer konusu; “Denizcilik Sektörünün Geleceği Ve Sektöre Stratejik Bakış” oldu.

Geçen ay “Türk Gemi İnşa ve Yan Sanayisinin Sorunları, Rekabet Gücü ve Çıkış Yolları” konulu seminerle gemi inşa sektörüne katkıda bulunan Bader’in bu ay Maltepe Kültür Merkezi’nde “Denizcilik Sektörünün Geleceği Ve Sektöre Stratejik Bakış” adlı semineri gerçekleştirdi. Seminer; “Küresel Ekonomiye bakış, Küresel yatırım şartları nelerdir?, Denizcilik Sektörünün Geleceği, Cruise Gemiler” başlıklarından oluştu.

Bader’in Eğitim Seminerine, Quinnipiac Üniversitesi (Connecticut - USA) Finans Bölümü’nden Prof. Dr. Osman Kılıç ve aynı üniversiteden Kurumsal Ağlar, Lojistik ve Taşımacılık (CIRRELT) Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Simon Véronneau konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacıların yanı sıra seminere Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, Bader Başkanı Kaptan Ali Şeyhun, Kaptanlar Derneğinden Muammer Aslantürk, denizcilik sektörünün önde gelen firma yöneticileri, sektörde eğitim veren üniversitelerin öğretim görevlileri, BADER üyeleri ve çok sayıda davetli ve misafirler katıldı. Maltepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerin sponsorluğunu Hay Ship, Akademi Denizcilik, Istfix, Orimar, Transbosphor ve Atılgan Denizcilik üstlendi.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu seminerde yaptığı konuşmada düzenlediği seminerlerle sektöre katkıda bulunan Bader'e teşekkür etti. Prof. Dr. Osman Kılıç, denizcilik sektörünün 2010 yılında yüzde 5 büyüme gösterdiğini belirterek, bu oranın iyi bir gösterge olduğunu söyledi. Denizcilik sektöründe büyümenin ana kaynağının Çin olduğunu ifade eden Kılıç, ekonomide iki ana sektörün olduğunu belirterek, bu sektörlerin servis ve üretim olduğunu söyledi. Kılıç, denizcilik sektörünün servis sektörüne girdiğini belirterek servis sektörünün Hindistan’da hızla büyüdüğünü, Çin’de ise üretim sektörünün geliştiğini dolayısıyla Çin’in büyümesinin yavaşladığını dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. Simon Véronneau ise konuşmasında, yılda yüzde 29 büyüyen cruise gemi turizminin önemine değindi. Véronneau, en önemlisinin cruise gemileriyle yolculuk yapan ailelerin gemi limana yanaştığı zaman çocuklarının eğlenebilecekleri yerlerin olup olmadığı ve İstanbul’un bu konuda çok şanslı olduğunu belirtti.

İtalya’nın cruise gemi inşasında devlet desteğiyle önde olduğuna dikkat çeken Dr. Veroneau, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Cruise gemilerin inşası daha çok Almanlar ve İtalyanlar yapıyor ancak İtalyanlar devlet destekli oldukları için üretim maliyetlerini daha düşük tutuyorlar. Almanya ise, bu sektörde İtalya ile rekabet edebilmek için gemileri otomasyonla yapıyor. Cruise gemilerini otomasyondan geçirdikleri için Almanların yaptığı cruise gemileri daha değerli.”

Haber ve Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - Metin KOÇ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim