• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Bağış, limanların açılacağını yalanladı

Bağış, limanların açılacağını yalanladı
Türkiye'nin, Rum Kesimi'ne limanların açılması karşılığında müzakere başlıklarının önündeki engellerin kaldırılması konusunda AB ile uzlaşmaya vardığı iddia edildi.

Egemen Bağış, limanların açılacağını yalanladı

Türkiye'nin, Rum Kesimi'ne limanların açılması karşılığında müzakere başlıklarının önündeki engellerin kaldırılması konusunda AB ile uzlaşmaya vardığı iddia edildi. Başmüzakereci Egemen Bağış ise iddiaları yalanladı.

Türkiye'nin, müzakere sürecini kilitleyen en önemli engelin aşılması için Avrupa Birliği ile uzlaşmaya vardığı iddia edildi. 14 müzakere başlığının açılmasını engelleyen sorunu aşmak için yıllardır aranan formülün, Belçika dönem başkanlığının Avrupa Komisyonu ile ortak çalışması sonucunda bulunduğu savunuldu. Varılan uzlaşma, Türkiye'nin önce İzmir ya da istanbul'dan bir deniz limanını Rum bandıralı gemilere açmasını kapsıyor. İlk uygulamada sorun yaşanmaması halinde daha sonra Türkiye'nin diğer bütün deniz limanları, havaalanları ve hava sahasının da Kıbrıs Rum Kesimi'ne açılması öngörülüyor. Bunun karşılığında askıda bulunan 8 müktesebat başlığı ile Rum Kesimi'nin Aralık 2009 tarihinde tek taraflı olarak veto etme kararı aldığı 6 başlık koşulsuz olarak müzakereye açılacak.

RUM KESİMİ'NİN NİHAİ ONAYI BEKLENİYOR

Ancak Avrupa Birliği, şimdi bu formülü hayata geçirmek için Kıbrıs Rum Kesimi'nin nihai onayını bekliyor.

BAĞIŞ: HABERLER DOĞRU DEĞİL

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Rumlara limanların açılması için AB ile uzlaşıldığına ilişkin haberlerin doğru olmadığını bildirdi. Bağış, Twitter aracılığıyla gönderdiği cevapta, ''Rumlara limanlarımızı açmak için AB ile uzlaşıldığı haberleri doğru değil. Bu konuda şartımız biliniyor: Limana liman; yola devam'' ifadelerini kullandı. Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim