• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Bağış: TÜSİAD üyeleri de bundan yararlandı

Bağış: TÜSİAD üyeleri de bundan yararlandı
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında, muhtıralarla ya da gazete ilanlarıyla hükümetlerin düştüğü dönemlerin geride kaldığını ve TÜSİAD üyelerinin de bundan yararlandığını söyledi.

Bağış: TÜSİAD üyeleri de bundan yararlandı

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında, muhtıralarla ya da gazete ilanlarıyla hükümetlerin düştüğü dönemlerin geride kaldığını ve TÜSİAD üyelerinin de bundan yararlandığını söyledi.

Bağış, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında, artık Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve geleceğe sağlam adımlarla ilerlediğini dile getirerek, ''Böyle bir ülkenin, başkalarının kapısında el pençe divan duran siyasilere ihtiyacı yok. Böyle bir Türkiye'nin kendi haklı olduğu konularda gündemini ortaya koyabilen ve müzakeresini en başarılı şekilde ortaya koyan siyasilere ihtiyacı var'' diye konuştu.

TÜSİAD'ın, Türkiye'nin demokratikleşme sürecine verdiği katkılar için teşekkür eden Bağış, ''Türkiye'nin AB sürecinde TÜSİAD'ın verdiği desteği de hiçbir zaman inkar edemeyiz. Tabii bu 41 yıllık süre içerisinde Türkiye ile birlikte TÜSİAD da birçok badireler atlattı. Son 10 yılına baktığımız zaman Türkiye'nin gelişen istikrarıyla, demokrasisiyle, ekonomik refahıyla TÜSİAD'ın ve üyelerinin de bunun etkilerinden yararlandığını görüyoruz. Çok şükür, TÜSİAD'ın kurulduğu yıllarla bu dönem arasında dağlar kadar fark var'' dedi.

Bağış, ''TÜSİAD'ın son 2 dönemdir kadınların yönetiminde ne kadar başarılı olabileceğini ortaya koyduğunu'' dile getirerek, TÜSİAD üyelerinin firmalarında da aynı kararlılığı kadın yönetici atama konusunda görmeyi umduğunu söyledi.

''Bölgede Türkiye'nin farklı noktaya geldiğinin işaretleri görülüyor''

Türkiye'de artık ''birtakım muhtıralarla ya da gazete ilanlarıyla hükümetlerin düştüğü'' dönemlerin geride kaldığını kaydeden Bağış, 21. yüzyılın Türkiye yüzyılı yapılması gerektiğini belirtti.

Bağış, 1999 depremi sonrası Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkanı Bill Clinton'un ''Önümüzdeki yüzyılı Türkiye'nin tercihlerinin belirleyeceğini'' söylediğini hatırlatarak, bölgede Türkiye'nin farklı noktaya geldiğinin işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Eksikler bulunduğunu ve atılması gereken adımların atılacağını vurgulayan Bağış, bölgede Türkiye bir ilham kaynağı olarak görülüyorsa, bunun sebebini, ''Türkiye'nin yumuşak gücü'', ''demokrasisi'' ve ''demokrasiyi güçlendiren AB reformları'' olarak açıkladı.

Bağış, dün katıldığı Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nda (KPK) Türkiye'nin bazı eksikliklerinin çarpıtılarak anlatıldığını ve Türkiye'yi eleştirmek isteyenlerin eline koz verildiğini gördüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

''Dün KPK toplantısında Leyla Zana Davası'nı bana çok sordular. Yargıyı savunmak, yargının avukatlığını yapmak herhalde en son yapmak isteyeceğim görevdi. Çünkü bu ülkede yargıdan mağdur olmuş bir kişiyim. 'Millet neyse vekili o olmalıdır' dediği için, 'Başörtüsü kullanma özgürlüğünü, mini etek kullanma özgürlüğü kadar önemsiyorum' dediği için Anayasa Mahkemesi'nde yargılanmış bir kişi olarak konuşuyorum.

Dün Avrupalı meslektaşlarıma, Avrupa Parlamentosu üyelerine şunu söyledim; sizin ülkenizde bir siyasetçi çıksa, 'Ben El Kaide'nin terör örgütü olduğuna inanmıyorum, El Kaide'nin insanları öldürmek için kullandığı silahları bir güvence olarak görüyorum, El Kaide'yi bir demokratik özgürlük mücadelesinin temsilcisi olarak görüyorum ve Bin Ladin'i de bu yüzden bir kahraman olarak görüyorum' dese, sizin yargınız yan gelip yatacak mı?

Bazı şeylere doğru perspektiften bakmak lazım. Tabii ki ülkede herkesin kendi ana diliyle iletişim kurabilme özgürlüğünü herkesten çok savunuyoruz, yaptıklarımız ortada. Tabii ki bireysel özgürlükleri çok önemsiyoruz. AB bir değerler manzumesiyse, bunun temelinde birey vardır. Ama bizim kendi değerlerimizde de birey vardır, bizim kendi inançlarımızda da birey vardır.

Türkiye, AB yolunda adım attıkça, aslında kendi özüne de dönüyor. Şu an Meclis'te yasalaşma sürecinde olan ombudsmanlık, aslında başkadılık sisteminin Avrupa tarafından uygulanma şeklidir. Bu değerler bize yabancı değerler değil. İstişare etmek, demokratik süreçte karar almak bize yabancı olan süreçler değil.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim