• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Bahçeli evde yaşamak artık hayal değil

Bahçeli evde yaşamak artık hayal değil
İnşaat sektörünün devleri Emlak Konut GYO ile Makro İnşaat&Akyapı Ortak Girişimi tarafından Başakşehir’de inşa edilecek olan Bahçetepe İstanbul satışa sunuldu. Ön talep döneminde yoğun ilgi gören Bahçetepe İstanbul’da 1476 konut yer alıyor.

TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Makro İnşaat&Akyapı Ortak Girişimi’nin İstanbul Başakşehir’de hayata geçireceği Bahçetepe İstanbul satışa çıktı. Bahçetepe İstanbul için düzenlenen tanıtım toplantısına, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan ve Akyapı İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Mahmut Asmalı katıldı.

İstanbul’un en değerli yaşam alanlarından Başakşehir’de yükselecek olan Bahçetepe İstanbul projesi hakkında bilgi veren Makro İnşaat & Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, “Yapımına bu ay başlanacak olan Bahçetepe İstanbul’da daire teslimleri 2014’ün ilk yarısından itibaren gerçekleşecek. 16 blokta 1.476 konutun yer aldığı proje ön talep döneminde yoğun ilgi gördü” dedi. 

1+1’de var 5+1 deluxe de

1+1’den 5+1’e geniş daire seçeneği sunan Bahçetepe İstanbul’da konutların büyüklüğünün 62 metrekare ile 247 metrekare arasında değiştiğini söyleyen Uyan, “Bahçetepe İstanbul, Aile Bağları ve Bahçetepe Kuleler adlı iki bölümden oluşuyor. Bahçetepe Kuleler’de yalnızca 1+1 ve 2+1 daireler olacak. Aile Bağları bölümünde ise 2+1 Plus, 3+1, 4+1 ve 5+1 dairelerin yanı sıra yine 5+1 deluxe daireler de  bulunacak. Sınırlı sayıda yapılacak olan deluxe dairelerde Türk hamamı ve sauna bulunuyor. Geniş aileler büyük dairelerimizde rahatlıkla yaşayabilecek. Yine kendine ait bir hayat kurmak isteyen fakat ailesinden uzaklaşmak istemeyen gençler ve yeni evliler için 1+1’lerimiz de ideal” diye konuştu.

Organik tarım yapılacak

Bahçetepe İstanbul’un şehrin içinde doğayla başbaşa bir yaşam sunacağını belirten Uyan, “Aile Bağları bölümünden 2+1 Plus, 3+1, 4+1, 5+1 ve 5+1 deluxe daire alanlara projenin yanı başında bulunan yaklaşık 127.000 metrekarelik komşu parselden ortalama 40 metrekare büyüklüğünde hobi bahçesi kullanım hakkı verilecek. Her bir daireye verilecek hobi bahçelerinin büyüklüğü ortalama 40 metrekare olacak” diye konuştu.

Konut sahiplerinin kullanımına sunulan özel hobi bahçelerinin her birinin separatörlerle çevrili olacağını ifade eden Uyan şöyle devam etti:

“Bahçelerin her birinin içerisinde özel olarak tasarlanmış masif ahşap bahçe kulübeleri bulunacak. Özel hobi bahçelerinde meyve veya sebze yetiştirmek isteyenler zirai ilaç kullanmadan yalnızca organik tarım yapabilecek. Daire sakinleri doğal yöntemlerle elde edecekleri organik ürünleri kendileri tüketebilecekleri gibi Bahçetepe İstanbul’un hemen yanında kurulacak organik pazarda da satabilecekler. Bu sayede ihtiyaç fazlası ürünlerini değerlendirme fırsatı da bulacaklar. İsteğe bağlı olarak site yönetimi tarafından bahçelerin genel bakımı ve temizliği de yapılabilecek” diye konuştu.

Bahçetepe İstanbul’un sosyal alanlarıyla da iddialı olduğunu dile getiren Ercan Uyan, “Projede kapalı otopark, spor alanları, mini futbol sahası, kapalı yüzme havuzları, tematik unsurlarla dizayn edilmiş özel peyzaj alanı, büyük su göletleri ve gölet kıyısında bulunan doğal kumsal alanı ile gök teras, tematik su gösterileri, şelale, açık hava sineması ve kafeler bulunacak” dedi.

Yağmur suyu bahçede kullanılacak

Bahçetepe İstanbul’un gerçek bir doğa dostu proje olacağını ifade eden Ercan Uyan,  “Projede rüzgar enerjsi ve güneş enerjisinden yararlanılacak. Buradan elde edilecek elektrik ortak alanların aydınlatmasında kullanılacak. Ayrıca, yağmur sularını depolayıp bahçe sulamasında kullanacağız. Bu şekilde aidatları düşürmeyi planlıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar neticesinde Bahçetepe İstanbul’da aidatlar diğer emsal sitelere gore çok daha düşük seviyede kalacak” açıklamasında bulundu.

Havalanına 10 dakika uzaklıkta

Bahçetepe İstanbul’un merkezi konumuyla da öne çıktığını ifade ede Ercan Uyan, “Proje 9 ihtisas hastanesinin bulunduğu Avrupa’nın en büyük Sağlık Kenti’nin yanıbaşına kuruluyor. Bahçetepe İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 20 dakika, Atatürk Havalimanı’na 10 dakika uzaklıkta yer alıyor. Metro istasyonuna 2 dakika, TEM Otoyoluna ise 5 dakika mesafede bulunan Bahçetepe İstanbul, bölgedeki önemli alışveriş merkezlerine ise ortalama 5 dakika uzaklıkta yer alıyor’’ diyerek sözlerini tamamladı.

  İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim