• BIST 9592.49
  • Altın 2477.546
  • Dolar 32.4909
  • Euro 34.5929
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C

Bahçelievler'e 2 metro hattı geliyor

Bahçelievler'e 2 metro hattı geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler’e duble metro yapılacağını ve 2019 yılına kadar toplam 430 kilometrelik metro hattı yapılmış olacağını söyledi.


Bahçelievler’de Yüzme Havuzu ve spor kompleksinin temel atma töreninde İstanbul’a ilişkin projelerini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler’e duble metro yapılacağını söyledi. Bakırköy İDO İskelesi’nden Bağcılar Kirazlı’ya ulaşım sağklayacak olan metro hattının Bahçelievler’den geçtiğini ayrıca Ataköy-İkitelli Metrosu için de çalışmalarn başlayacağını belirten Topbaş, 2019’a kadar 430 kilometre metro yapılmış olacağını söyledi.

13 kilometre uzunluğundaki Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy,(Marmaray) Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi Mimar Sinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşağı, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi. Entegrasyon; Marmaray, Başakşehir-Kirazlı Metrosu Ve Aksaray-Havalimanı Hafif Metrosu olmak üzere toplam 12 istasyondan oluşmakta olup 45 bin yolcu kapasitesine sahip. Bu hatta yolculuk süresi ise 19. 5 dakika olarak belirlendi.

Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı ise 9 kilometre uzunluğunda olup Bakırköy İDO, Özgürlük Meydanı, Zuhuratbaba, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Mollagürani, Kirazlı. Entegrasyon; Başakşehir-Kirazlı Metrosu, Marmaray, Yenikapı-Otogar-Havaalanı Hattı olmak üzere toplam 9 istasyondan meydana geliyor. 70 bin yolcu kapasiteli hattın yolculuk süresi ise 13. 5 dakika olarak belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim