• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Bahçeşehir'de yüzen kampüs dönemi

Bahçeşehir'de yüzen kampüs dönemi
Bahçeşehir Üniversitesi uluslararası bağlantılarına bu kez denizlerde devam ediyor.

Bahçeşehir'de yüzen kampüs dönemi

Bahçeşehir Üniversitesi uluslararası bağlantılarına bu kez denizlerde devam ediyor.

1963'ten bu yana eşsiz bir yurtdışı eğitimi veren Semester at Sea gemisi bundan böyle her yıl İstanbul'a gelecek ve Bahçeşehir Üniversitesi ile ortak ders, seminer ve aktiviteler düzenleyecek. Türkiye'deki eğitim atmosferini incelemek için Bahçeşehir Üniversitesi'ni ziyaret eden Semester at Sea yöneticileri ile Bahçeşehir Üniversitesi yetkililerinin görüşmesinde programlar arası öğrenci değişiminin gerçekleştirilmesine de karar verildi.

Böylece İngilizce hazırlık eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi'nin ABD'deki Washington kampusunda alan öğrenciler hazırlık eğitimini isterlerse 'Semester at Sea' gemisinde yapabilecek. Ayrıca Semester at Sea programının sunduğu sertifika programlarından da Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri yararlanabilecek.

İkili anlaşmayla Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyeleri de Semester at Sea programı ile İstanbul'a gelen yüzlerce uluslararası öğrenciye ders verecek. Bu derslerden biri de İstanbul dersi olacak. Yaklaşık 3 ay süren Semester at Sea gemisinde gerçekleşecek yurtdışı eğitiminde Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri 25 ülkeden gelen 750 öğrenciyle eşsiz bir tecrübe edinecek. Öğrenciler kendi bölümleri veya ilgi duydukları bölümlerin derslerini alabilecek. Derslerin İngilizce olması öğrencilerin İngilizcelerini geliştirmelerini de sağlayacak.

48 YILLIK MACERA

Semester at Sea programı 1963'te uluslararası öğrencilere eşsiz bir yurtdışı eğitimi vermek için kuruldu. Gemideki eğitim süresi 3 haftadan başlayıp 15 haftaya kadar çıkabiliyor. Eğitim süresine göre minimum 7 maksimum 14 limana kadar farklı ülke ziyaret edilebiliyor. Öğrenciler programı kayıt olurken Semester at Sea programının akademik sponsoru olan Virginia Üniversitesi'ne misafir öğrenci olarak kayıt oluyorlar. Dolayısıyla, gemideki dersler Virginia Üniversitesi tarafından onaylanıyor. Eğitim tamamlandıktan sonra Virginia Üniversitesi tarafından öğrencilere transkript veriliyor. Akademik başarısı olan uluslararası öğrenciler Semester at Sea'nın çeşitli burs olanaklarına başvurabiliyorlar.

Semester at Sea programında dersler sadece gemi seyahat halindeyken gerçekleşiyor. Gemi bir ülkenin limanın yanaştığı an dersler bitiyor. O ülkeden ayrılıp bir diğer ülkeye hareket edildiğinde dersler tekrar devam ediyor. Öğrenciler ziyaret ettikleri şehirlerde Semester at Sea programın yöneticilerinin daha önceden organize ettikleri etkinliklere de katılabiliyor.

Gemideki öğretim üyeleri Cornell Üniversitesi, Pennsylvania State Üniversitesi, Emerson College, Bentley Üniversitesi ve Duke Üniversitesi gibi prestijli okullardan seçiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim