• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Baka Yıldırım: İzmirliler Havayolunu Sevdi

Baka Yıldırım: İzmirliler Havayolunu Sevdi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın bu yılın ilk beş ayında 3,5 milyona yakın ziyaretçi ağırladığını belirterek, “Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik artış var.

Yıldırım: İzmirliler Havayolunu Sevdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın bu yılın ilk beş ayında 3,5 milyona yakın ziyaretçi ağırladığını belirterek, “Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik artış var.

İç hatlar terminalinin yenilenmesiyle bu artış daha da hızlanacak, çünkü İzmirliler havayolunu sevdi.” dedi.

Genel seçimden önce İzmir’i havacılığın merkezi yapacak projeler ortaya koyduklarını, bu kapsamdaki çalışmalarını bir bir sürdürdüklerini söyleyen Bakan Yıldırım, 35 proje arasında Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalinin de olduğunu hatırlattı. Yap-işlet-devret modeliyle 600 milyon liralık yatırımı bir kalemde İzmir'e yaptıklarını, yeni terminalin 14 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceğini ve bambaşka bir havalimanı ortaya çıkacağını ifade eden Yıldırım, “Bunu yapıyoruz, çünkü İzmir büyük bir organizasyona, EXPO 2020’ye hazırlanıyor. Onun için bu büyük marka projelerin, zaman kaybetmeden İzmir'e kazandırılması lazım.” şeklinde konuştu.

İzmir'den önceki yıllarda yurtiçinde sadece iki noktaya hava taşımacılığı olduğuna, şimdi ise bunun 18 noktaya çıktığına işaret eden Yıldırım, “İzmir'den Anadolu'ya gitmeniz için İstanbul'u tavaf etmeniz gerekiyordu, şimdi buna ihtiyaç yok. Birçok vilayetimize rahatlıkla gidilebiliyor. Bu da İzmir’in, İzmirlinin havayolunu daha çok kullanmasını sağladı. İzmir’de 2,5 milyonu bulmayan havayolu yolcu sayısı, yüzde 243 artarak 8,5 milyonu geçti. Sadece bu yılın ilk beş ayındaki yolcu sayımız 3,5 milyonu buldu. Geçen yılın aynı döneminde 3,1 milyon yolcumuz vardı.” dedi.

Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı’nın sadece 2011 yılında 1,1 milyon yolcu artışı yakaladığını, 2012 yılı sonunda da yapım çalışmalarına rağmen 1 milyonun üzerinde yolcu artışı beklediklerini söyledi.

Gelecek yıllarda İzmir'e hem iç hem dış hatlarda seferlerin daha da artacağını ifade eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Dolayısıyla İzmir'in çok hizmete ihtiyacı var.” diye konuştu.

EXPO 2020’ye hazırlanan şehre karayolu, denizyolu, havayolu ve yüksek hızlı demiryolu yaptıklarını vurgulayan Bakan Binali Yıldırım, EXPO’nun İzmir’de düzenlenebilmesi için gayretlerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

EXPO’nun İzmir'e daha fazla hizmet getirmek için önemli bir araç olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Ancak EXPO olsa da olmasa da hizmetlerimiz devam edecek, çünkü 2023 gibi daha büyük bir hedefimiz var. Bu kapsamda herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Sadece bizim yaptıklarımız değil, yerel yönetimlerin de durumlarını muhasebe edip İzmir'in değişimine Fransız kalmaması için gereken adımları atması gerekiyor.” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim