• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Bakan Çağlayan’dan ihale açıklaması

Bakan Çağlayan’dan ihale açıklaması
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Nasıl bakkal Ahmet, sanayici Mehmet denetleniyorsa, Koç Grubu da Sabancı Grubu da denetime açıktır” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Nasıl bakkal Ahmet, sanayici Mehmet denetleniyorsa, Koç Grubu da Sabancı Grubu da denetime açıktır” dedi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara’da Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Bakan Çağlayan’a toplantıda, son dönemde Koç Grubu ile ilgili olarak yoğunlaşan haberler de soruldu. Çağlayan, şöyle konuştu: “Gerekli denetimler gerekli kurumlar tarafından yapılır. Bu denetimler de yasaldır. Nasıl bakkal Ahmet, sanayici Mehmet denetleniyorsa, Koç Grubu da Sabancı Grubu da denetime açıktır. Bunu olanlarla (Gezi olayları) ilişkilendirmeyi doğru bulmuyorum.”
 
Çağlayan, MİLGEM ihalesinin iptali ile ilgili olarak da, “Zaman zaman bazı ihaleler iptal edilebiliyor. Bu da Savunma Sanayi İcra Kurulu’nun aldığı bir karar sonucu iptal edilmiştir. Bir kasıt aranmaması gerekiyor.”
 
Öte yandan Çağlayan toplantıda yatırımları kolaylaştırıcı yeni bir paket hazırladıklarını açıkladı. Çağlayan, pakette Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin kısaltılması ve iyileştirilmesi, KOBİ’lerin banka kredilerinde teminat gösteriminin kolaylaştırılması, damga vergisi ve harçlar kanunun gözden geçirilmesi gibi çok ciddi düzenlemeler olacağına dikkat çekti. Çağlayan bu düzenlemelerin bir torba kanun şeklinde hazırlanarak yılsonuna kadar yasalaşmasını öngördüklerini bildirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim