• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Bakan Elvan demiryolu müjdesi verdi!

Bakan Elvan demiryolu müjdesi verdi!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin herhangi bir proje değil, kardeşlik, birlikte kalkınma ve güçlenme projesi olduğunu söyledi. Elvan, proje için “Hedefimiz 2015 yılı içinde artık treni raya indir

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldığı uluslararası konferansın ardından açıklama yaptı. Bakü-Tiflis-Kars demir yolu projesinin aynı zamanda kardeşlik bağlarını sağlamlaştıran bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Elvan “Bu proje ekonomik ve kültürel bağların güçlendirilmesi projesidir. Tarihi İpek yolunun bir anlamda yeniden canlandırılması projesidir ” dedi.

Yaptığı açıklamada Londra’dan Pekin’e uzanan hatta iki önemli eksiğin giderildiğinin altını çizen Elvan “Bunlardan biri Marmara denizine geçiş burada kesintisi söz konusuydu. İkinci bir kesinti ise biliyorsunuz Bakü-Tiflis-Kars hattıydı. Biz bu Marmaray tamamlayarak dünyanın en önemli projelerinden olan Marmaray projesini tamamlayarak birinci eksikliğimizi giderdik. İkinci eksikliğimiz olan Bakü- Tiflis- Kars hattını da önümüzdeki yıl tamamlayacağız ve hizmete sunacağız. Bu sadece üç ülkeyi yanı Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ı ilgilendiren proje değil gerçekten tüm bölgeyi ilgilendiren, Avrupa’yı ilgilendiren çok önemli projelerden bir tanesidir’ açıklamalarını yaptı.

Bakan Lütfi Elvan gelen bir soru üzerine ‘Bakü-Tiflis-Kars demir yolu Marmaray’la birleşecektir. Bu bizim en önemli projemiz. Mutlaka Marmaray’la birleştireceğiz. Bakü’den çıkan bir kardeşimiz hızlı tren ile İstanbul’a ulaşacak, Avrupa’ya ulaşacak. Dolayısıyla bu problem de ortadan kaldırılmış olacak. Türkiye tarafını bu yıl sonu itibariyle tamamlıyoruz. Bizim kesimimize bulunun 700 milyon dolarlık ve 79 kilometrelik kesimi Aralık ayı sonu itibariyle bitirmeyi ancak diğer kesimde tünel çalışmaları var biliyorsunuz ama hedefimiz 2015 yılı içinde artık treni raya indirip hareket ettirmek’ yanıtını verdi.

Sorulan bir başka soru üzerine ise Bakan Elvan Nahcivan- Kars yolu projesinin hem Türkiye hem de Azerbaycan gündeminde olduğunu kaydederek projenin Azerbaycan’la birlikte gerçekleştirileceğini sözlerin ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim