• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Bakan Elvan'a soru önergesi

Bakan Elvan'a soru önergesi
CHP Milletvekili Umut Oran, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a petrol düşmüşken uçak biletlerinde niye indirim olmadığını sordu.

Haziran ayında 115 dolar olan petrol fiyatları 61 dolara indi. Petroldeki düşüş ÖTV’siz akaryakıt kullanan havayolu şirketlerinin maliyetini azalttı. Ancak bu, uçak bilet fiyatlarına yansımadı. 

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, petrol fiyatlarının neredeyse yarı fiyatına kadar gerilemesine rağmen uçak bilet fiyatlarında neden indirim olmadığını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sordu. Umut Oran, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na ‘uçak bilet fiyatlarıyla’ ilgili bir soru önergesi verdi.

Uçak biletlerinde indirim talebinin turizmcilerin de talebi olduğunu dile getiren Umut Oran soru önergesinde şunları kaydetti:

“19 Haziran 2014 tarihinde Brent petrolün varil fiyatı 115 doları aşmasına karşın, temmuzdan bu yana devam eden düşüşle 24 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 61 dolara kadar indi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da düşen petrol fiyatları ile beraber havayolu firmalarının da uçak biletlerinde indirime gitmesi gerektiğini belirterek, ‘Özellikle Rusya konusunda yapılacak indirimlerin çok büyük etkisi olur. Düşen petrol fiyatları ile beraber indirimlerin de gelmesi gerekiyor. Bu sayede gelen turist sayısını artırabiliriz. Ayrıca iç turizm için de çok büyük faydası olacaktır.

Türkiye’nin dört bir yanında açılan havalimanları ile beraber seyahat eden sayısı hızla artıyor. Bilet fiyatlarının düşmesi bu durumu hızlandırır. Havayolu şirketlerine çağrıda bulunuyorum.’ diye konuştu.” Oran, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a şu soruları yöneltti: “Petrol fiyatları neredeyse yarı fiyatına kadar gerilemesine rağmen uçak bilet fiyatları neden bir türlü indirilmemektedir? İnen petrol fiyatlarının (maliyete) uyarlanarak uçak bilet fiyatlarının düşürülmesi amacıyla neden firmalar nezdinde girişimde bulunmuyorsunuz, bulundunuzsa neden sonuç alınamıyor? Bilet fiyatlarının yüksekliğinde rol oynayan alan vergisi gibi girdileri düşürmek için herhangi bir girişiminiz var mıdır, varsa hangi sonuçları aldınız?”

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim