• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Bakan Ergün'den OKT Trailer’a ziyaret

Bakan Ergün'den OKT Trailer’a ziyaret
OKT Trailer’a ziyaret gerçekleştiren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, OKT Trailer’da kaldığı süre boyunca Türkiye’nin sanayi gelişiminden 2023 yılı hedeflerine kadar pek çok konuda söyleşide bulundu.

SANAYİ ve TİCARET BAKANI ERGÜN’DEN NAZİK
ZİYARET


Aydındaki programı çerçevesinde OKT Trailer’a ziyaret gerçekleştiren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, OKT Trailer’da kaldığı süre boyunca Türkiye’nin sanayi gelişiminden 2023 yılı hedeflerine kadar pek çok konuda söyleşide bulundu.

Programına Aydın ili ziyaretini de alan Bakan Ergün, Aydın’ın en köklü firmalarından OKT Trailer’a yaptığı ziyaret sırasında firmanın Halkla İlişkiler Müdürü Özge Kocakula ve Genel Müdürü Hakan Maraş’ın gerçekleştirdiği sunumda, tarihsel sürecini, mevcut yatırımlarını ve gelecek hedeflerini konu alan bilgilendirme toplantısını dikkatle izledi.

Türkiye’nin lokomotifi olmaya aday olan üst yapı ekipmanları sektöründe inşaat, hazır beton, gıda taşımacılığı ve akaryakıt gibi pek çok sektöre 1981 yılından bu yana hizmet veren OKT Trailer, Türkiye’de kendi sektöründe öne çıkan isimlerden birisi. Ana üretim kalemleri damper, silobas, tanker ve diğer üst yapı ekipmanları ürünlerinden oluşan firma Almanya, İtalya, Rusya, Polonya, Hollanda başta olmak üzere 13 farklı ülkeye kurulduğu günden bu yana ihracat yapıyor.

Aydın’da Ciddi Bir Sanayi Potansiyeli Var

Aydın’da bir çok sene vergi rekortmeni unvanı alan OKT Trailer, Türkiye’de kriz dönemini oldukça hızlı atlatarak bu ortamı fırsata çevirmeyi başaran isimlerden olmuş. Kriz döneminde bile cirosundaki istikrarı koruyan firma istihdam sağlamanın milli görev olduğu bilinciyle işçi çıkarmaktan özellikle kaçınmış. "Biz bu ekonomik krizden az etkindendiysek ve hızlı çıktıysak, bunun nedenleri var. Bunun en önemli nedenlerinden birisi, Türkiye'nin son yıllarda üretime, sanayileşmeye önem vermiş olmasıdır. Makro ekonomik dengelerini kurmuş ve o dengeleri koruyor olmasıdır. Bankacılık sektörünü dikkatle takip ediyor olmasıdır. Bütçe açıklarını azaltması, mali dengelerini iyi tutması ve bir mali disiplin uygulamasıdır. Yatırımları ve diğer unsurları ihmal etmeden bu mali disiplin uygulanmaktadır. Siyasi istikrarını temin edebilmiş olmasıdır.’’ diyen Bakan Ergün OKT Trailer’ın iş hacmine bakarak Aydın’da çok ciddi bir sanayi ve ticaret potansiyeli olduğunu ifade etti.

Üretimlerimiz çocuklarımızdır

‘’Aydın'da gelişen ve büyüyen firmalar, önümüzdeki döneme dair yeni projeksiyonlar yapmalı, gelişmeye ve büyümeye devam etmelidir.’’ diye sözlerini sürdüren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, OKT’nin gelecek projeksiyonunda çok ciddi AR-GE ve teknoloji yatırımları olduğunu görerek firma yetkililerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın vermiş olduğu AR-GE destekleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. OKT Trailer gibi başarılı firmaların bu destekleri alarak Türkiye ekonomisi açısından çok önemli yerlere gelebilecek potansiyelde olduğunu belirten Ergün , "Eğer sanayileşmeye önem vermezseniz, teknoloji diye bir unsurla karşı karşıya kalmazsınız. Gerçek bir zenginlik ancak üretmekle, sanayileşmekle mümkün olabilir" diye konuştu.

Bünyelerinde, gelişmiş teknolojik alt yapı ile zengin bir makine parkının bulunduğunu ifade eden OKT Trailer Halkla İlişkiler Müdürü Özge Kocakula’nın ‘üretimlerimiz çocuklarımızdır’ sözleriyle başlattığı bilgilendirme toplantısı Bakan Ergün’ün bir ülkenin üretim gücünü ve kabiliyetini kaybetmesi durumunda, yeniden kazanmasının çok zor olduğunu vurgulaması ile bütünlük kazandı.

Türkiye kendi uçağını kendisi yapacak

Bilgilendirme toplantısının ardından üretim bölümünü gezen Ergün, devasa boyuttaki akaryakıt tankerlerinin üretim süreçlerini inceledi. İleri teknoloji kaynakçılık ile 9 metre boyunca tek seferde kaynak işlemi tamamlanan tankerleri gören Bakan Ergün, bir gün Türkiye’nin kendi uçağını yapacağını ve OKT Trailer’ın üretim süreçleri ile bu uçağı yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Üretim bölümündeki incelemeleri esnasında her biri kendi alanında uzman ADR sertifikalı kaynakçılarla söyleşide bulunan Bakan Ergün, firmanın en iddialı üretim kalemlerinden ADR’li akaryakıt tankerinin yanına gelerek aracın final işlemini gerçekleştirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün final işlemini tamamlamasıyla teslimata hazır hale gelen akaryakıt tankeri, aynı zamanda Bakan’ın elinden çıkmış ilk araç olma özelliğini taşıyor.

Ziyaretleri sonucu OKT Trailer gibi güçlü potansiyeli olan bir firmada bulunmuş olmanın ülkesi adına onur verici olduğunu dile getiren Bakan Ergün, memnuniyetini dile getirerek OKT yetkililerine teşekkür etti. OKT Trailer Halkla İlişkiler Müdürü Özge Kocakula, Bakan Ergün’e Aydın’ın yerel tatları olan incir ürünlerini sunarak yapmış olduğu nazik ziyaretten ötürü OKT Trailer ailesi adına teşekkürlerini sundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim