• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Eroğlu'ndan ' Baraj faciası' açıklaması

Bakan Eroğlu'ndan ' Baraj faciası' açıklaması
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Siirt Alkumru Barajı'nda yaşanan faciayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zafer Haftası'nın 92. yıl dönümü ve Büyük Taarruz kutlamaları kapsamında bulunduğu Afyonkarahisar'da gazetecilerin Alkumru Barajı faciasıyla ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Eroğlu, konuyla ilgili gerek Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı ve gerekse Cumhuriyet Savcılığının inceleme ve soruşturmalarının sürdüğünü hatırlattı. Eroğlu, "Bölgedeki 3 noktada hem sesli ve hem de ışıklı ikazlar yapılmış ancak bazı vatandaşlarımız bölgeden çıkarken, bazıları çıkmamış ve ne yazık ki 5 ölü ve 1 kaybımız var. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan inceleme ve soruşturma sürüyor. O bölgede uyarı levhalarının olup olmadığını da bakılıyor" dedi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Siirt Alkumru Barajı'nda yaşanan ve 6 kişinin ölümü ile 6 kişinin yaralanmasına neden olan faciada elektrik üretiminden sorumlu olduğu gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Alkumru Barajı'nda elektrikten sorumlu olan teknik heyetten oluşan 5 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma istemiyle bir üst mahkemeye çıkarılan zanlılar, alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Baraj faciası ile ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim