• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bakan Günay, 'Yacht Capital' Dergisi'nde

Bakan Günay, 'Yacht Capital' Dergisi'nde
İtalya'nın 35 bin tirajlı dergisi ''Yacht Capital'', Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaptığı röportaja geniş yer verdi.

Bakan Günay, İtalyan 'Yacht Capital' dergisinde

İtalya'nın 35 bin tirajlı dergisi ''Yacht Capital'', Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaptığı röportaja geniş yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Günay, İtalya'nın önemli dergilerinden Yacht Capital'in aralık sayısında, deniz turizmi ve Türkiye turizminin gelişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yat ve yatçılıkla ilgilenen üst gelir grubuna yönelik aylık çıkarılan dergide, Günay'ın röportajının yanı sıra 29. İstanbul Shop&Miles Boat Show fuarı, Türkiye'de kültür turizmi, 2010 yılı reklam kampanyasında kullanılan Ortaköy Camisi görseli, Bodrum Cup 2010 ve Bodrum Kempinski Hotel Barbaros Bay'ın tanıtımına toplam 12 sayfada yer verildi.

Günay, dergiye verdiği röportajda, son yıllarda büyük yükselişte olan Türkiye turizminin çeşitliliğine ve ahengine değindi. Türkiye'nin etrafının üç denizle çevrili olmasının avantajını anlatan Günay, Türkiye'nin deniz turizminin büyük potansiyeli olduğuna işaret etti. Günay, İstanbul, Antalya ve İzmir'den sonra Karadeniz'in de deniz turizmine açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı. Şu anda 17 yatırım işletmeli marinanın 6 bin 530 gemiye hizmet verdiğine dikkati çeken Bakan Günay, bunlara 16 marinanın daha eklenmesini ve 12 yıl içinde 11 yolcu gemisi, 9 eğlence ve 27 balıkçı limanının turistik amaçla kullanıma açılmasının planlandığını belirtti.

Günay, kıyı bölgelerindeki doğal güzelliklerle yat turizminin ihtiyaçları arasında dengenin kurulmasındaki zorlukla ilgili olarak da Bakanlığın kirliliğin engellemesi yönünde sıkı tedbirleri olduğunun ve yapılan tüm işlemlerin takip edildiğinin altını çizdi. Geçen yıl İstanbul'u ziyaret edenler arasında İtalyanların üst sıralarda yer aldığını ifade eden Günay, Türk halkının misafirperverliği, modern ve uygun fiyatlı tesisler, büyüleyici doğal güzellikler, zengin kültürel ve tarihi miras, üç imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul ve üç dinin uyum içinde büyüdüğü Anadolu ile Türkiye'nin ziyaretçilerini beklediğini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim