• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bakan Günay’dan Kanal İstanbul’a destek

Bakan Günay’dan Kanal İstanbul’a destek
Ertuğrul Günay, Başbakan'ın açıkladığı 'Kanal İstanbul' projesi sayesinde İstanbul Boğazı'nın turizme odaklanacağını belirtirken, 2023 için hedefin turist sayısındaki artıştan çok gelirlerin arttırılması olduğunu söyledi.

Bakan Günay’dan Kanal İstanbul’a tam destek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan'ın açıkladığı 'Kanal İstanbul' projesi sayesinde İstanbul Boğazı'nın turizme odaklanacağını belirtirken, 2023 için hedefin turist sayısındaki artıştan çok gelirlerin arttırılması olduğunu söyledi.

TUROB'un Sheraton Ataköy Hotel'de düzenlediği Nisan Ayı Geleneksel Öğle Yemeği toplantısında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı "Kanal İstanbul" projesinin İstanbul turizmine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

"İSTANBUL BOĞAZI, TURİZMİN OLACAK"

Günay, "Bu büyük ve özgün projesi, İstanbul turizmine, İstanbul Boğazı'na özel bir katkı anlamı taşıyor. Bu tarihi ve eşsiz İstanbul Boğazı, bu yeni projeyle artık turizmin olacak. Kültür ve tarih turizminin Boğazı olacak. İstanbul'a gelen ticari tankerler ve diğer araçlar bu yeni yolu kullanacak. O nedenle bu projenin mimarlarından sayın Binali Yıldırım'a özel olarak teşekkür ediyorum"

TÜİK tarafından bugün açıklanan istatistiklere de değinen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihe ve çevreye saygıyı yüksek tutarak turizmi bir markaya dönüştürdüklerini belirtti. Geçen yılın verileri ile karşılaştırıldığında ziyaretçi sayısında yüzde 17.2, turizm gelirlerinde ise yüzde 28.5'lik bir artış yaşandığına dikkat çeken Günay şunları söyledi:

HEDEF 50 MİLYAR DOLAR

"Türkiye sadece ziyaretçi sayısı artan bir ülke değil. Gelenlerin farkındalık hissettiği ve tekrar gelme isteğini içinde duyduğu bir ülke konumuna gelmeye başladık. Asıl başarımız, gelenlerin sayısını 13 milyondan 28.5 milyona çıkartmak değil, gelenlerin yeniden gelme isteğinde olmasını sağlamak."

Turizmde konan 2023'te 50 milyon turist hedefini mütevazı bulan Binali Yıldırım'a da seslenen Günay, "Biz hedefi arttırız ama tarihi ve ören yerlerimiz bundan yıpranıyor. Bu riski de dikkate almamız gerekiyor. Bu değerleri korumak ve geleceğe taşımak gibi bir görevimiz var. 50 milyonu aşacağımızı ben de düşünüyorum. Asıl önemlisi fazladan 20 milyon insan getirirken bugün 25 milyar doların altında görünen geliri 50 milyar doların üzerine çıkarmak. Ülke ekonomisine asıl yapmamız gereken katkı budur. Bunu da başaracağız."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim