• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Bakan Işık, Körfez Geçiş Köprüsü inşaatını inceledi

Bakan Işık, Körfez Geçiş Köprüsü inşaatını inceledi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu kapsamında yapılmaya başlanan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile birlikte Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesine giderek çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı. Şantiye sahasında gezerek çalışanlarla sohbet eden Bakan Işık çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "2015 yılının Aralık ayı itibariyle Körfez Geçiş Köprüsü, Gebze'den Orhangazi'ye kadar, Gemlik'e kadar halkımızın kullanımına açılmış olacak" dedi.

Köprüdeki çalışmaların hızla devam etmesinin mutluluk verici olduğunu dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şu anda çok heyecan verici bir çalışma yürüyor. Burada, gördüğünüz gibi, bir taraftan denizin içerisindeki kesonların üzerinde ayaklar yükselmeye başladı ki, her hafta yaklaşık bir 10 metrelik bir yükselme görüyoruz. Aralık ayının sonunda köprünün ayakları bütün ihtişamıyla ortaya çıkmış olacak. Önümüzdeki yılın Haziran ayı itibariyle, Altınova'dan Gemlik'e kadar olan veya Orhangazi'ye kadar olan bölüm trafiğe açılmış olacak. Buradan bir saatten daha fazla süren yolculuk 20 dakikaya yaklaşık düşmüş olacak. Bu da çok heyecan verici bir gelişme. ve bir bütün olarak, inşallah 2015 yılının Aralık ayı itibariyle Körfez Geçiş Köprüsü, Gebze'den Orhangazi'ye kadar, Gemlik'e kadar halkımızın kullanımına açılmış olacak. Şimdiden hayırlı olsun. Allah kaza bela vermeden bu büyük projenin tamama ermesini diliyoruz Cenabı Allah'tan.

Köprünün kulelerinin toplam yüksekliği 252 metre olacak. Kulelerinin uzunluğu şu ana kadar 28 metre yüksekliğe erişti. Her bir hafta da bir 10 metre yükselecek. Aralık ayının sonunda köprü bütün ihtişamıyla ortaya çıkmış olacak" diye konuştu.

Bakan Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca be beraberindeki heyet ile birlikte deniz yolu ile köprü keson ayaklarına giderek çalışmaları inceledi. Heyet daha sonra denizden, Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesine çıkarak inceleme gezisini sonlandırdı.

4 bin 579 personel, bin 85 iş makinesinin çalıştığı İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, dünyanın en büyük orta açıklıklı 4'üncü asma köprüsü özelliği taşıyor. Proje kapsamında İstanbul ve İzmir arasında yapılması planlanan 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu için çalışmalar devam ediyor. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim