• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Bakan koltuğuna oturan çetin ceviz çıktı

Bakan koltuğuna oturan çetin ceviz çıktı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 23 Nisan vesilesiyle koltuğu devrettiği ve konuğu olan çocukların sorularını cevapladı.

Bakan koltuğuna oturan çetin ceviz çıktı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 23 Nisan vesilesiyle koltuğu devrettiği ve konuğu olan çocukların sorularını cevapladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla seçim bölgesi İzmir'den Ankara'ya gelen 50 ilköğretim öğrencisini kabul etti.

Bakanlığın, Tandoğan'daki ek hizmet binasında gerçekleşen kabulde konuşan Yıldırım, 23 Nisan 1920 yılının Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli bir gün olduğunu belirterek, o gün Mustafa Kemal ve arkadaşlarının TBMM'yi kurarak hem modern Cumhuriyetin temellerini attıklarını hem de İstiklal Savaşı'nın ilkelerini belirlediklerini söyledi.

23 Nisan'ın çocukların bayramı olmasının tesadüfi olmadığını ifade eden Yıldırım, ''Bugün sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin 75 milyon vatandaşının tamamını oluşturmuyorsunuz. Ama gelecekte nüfusumuzun tamamını sizler oluşturacaksınız. Bizler artık çekileceğiz kenara. Bayrağı siz devralacaksınız. Geleceğimiz sizlersiniz. Siz bu bayramı çoktan hak ediyorsunuz'' dedi.

Bir ülkenin bağımsızlığını kazanması, hür ve egemen yaşamasının kolay olmadığını kaydeden Yıldırım, dünyada başka ülkelerin esiri olmayan iki ulusun Türkler ve İngilizler olduğunu dile getirdi.

Dünyada başka ülkelerin esiri olmadığı gibi başka ülkeleri de kendi esareti altına almayan tek ulusun Türkler olduğunu anlatan Yıldırım, ''Türkler bu kadar asil ve büyük bir millettir'' diye konuştu.

''570 bin derslik akıllı tahtalarla donatılacak''

Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediğini hatırlatan Yıldırım, bu hedefe ulaşılması için özellikle gençlerin çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Türk insanının çok daha güzel günler görmelerini istediklerini belirten Yıldırım, ''2023 hedeflerinde sizlere çok büyük görev düşüyor. Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşmesi sizler aracılığıyla olacak'' dedi.

Bilişim teknolojileri konusunda öğrenciler için yaptıkları hakkında da konuşan Bakan Yıldırım, son 10 yılda 40 bin okula 1 milyon civarında bilgisayar gönderdiklerini ve bilgi teknolojisi sınıfları açtıklarını anımsattı.

Bilgisayar teknolojilerindeki hızlı gelişme nedeniyle okullara gönderilen bu bilgisayarların yeni teknolojiler karşısında eskidiğini kaydeden Yıldırım, ''Şimdi FATİH projesini başlatıyoruz. Bu proje ile 4 yıl içinde 570 bin dersliğin akıllı tahtalarla donatılmasını hedefliyoruz. 4 yıl içinde 12 milyon öğrenciye tablet bilgisayar verilecek'' dedi.

Yıldırım, minik bakana 3. köprüyü anlattı

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından temsili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini Rıza Özmenoğlu İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Dilara İrem Geyik'e devretti.

Koltuğa oturduktan sonra ''3. köprü'' ihalesine ilişkin sorular soran öğrenciye Bakan Yıldırım, projenin geldiği son aşama hakkında bilgi verdi.

Dilara'ya ''Hoşgeldin'' diyerek Bakanlık görevinin hayırlı olması dileğinde bulunan Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü'nün ihalesinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

İhaleye 4 geçerli teklif geldiğini belirten Yıldırım, ''Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Teklifleri değerlendiriyorlar. Kısa süre içerisinde de kazanan firmayı belirleyecekler. Ondan sonra hemen yapım çalışmalarına başlayacağız. 3 yıl gibi bir sürede köprüyü tamamlamayı hedefliyoruz'' dedi.

Dilara'nın İzmir Konak'taki tünel çalışmaları hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Yıldırım, İzmir ile ilgili ''35 İzmir 35 Proje'' isimli bir kitapçık hazırladıklarını söyledi.

Kitapta yer alan projelerin bir kısmının başladığını bir kısmının da hazırlıklarının sürdürüldüğünü kaydeden Yıldırım, ''Konak tüneli de bu projelerden bir tanesi. Konak tüneli İzmir şehiriçi trafiğini rahatlatacak bir projedir. Şu anda Yeşildere mevkiinde tünel kazmaya başladık. İki yıl içinde bu tüneli de tamamlayıp İzmirlilerin hizmetine sunacağız'' diye konuştu.

YHT projeleri hakkında da bilgi veren Yıldırım, Ankara-İzmir hattının Ankara-Afyonkarahisar arasındaki kesiminin ihalesinin tamamlandığını belirtti.

Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya seferlerinin başladığını hatırlatan Yıldırım, iki hatta hergün 10 bin kişinin seyahat ettiğini ve seferler başladığından bu yana hızlı trenle seyahat edenlerin sayısının 5,5 milyonu geçtiğini sözlerine ekledi.

Bakan Yıldırım, kabulün ardından öğrencilere hediye paketleri dağıttı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim