• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Bakan Nihat Ergün TUSAŞ'ı ziyaret etti

Bakan Nihat Ergün TUSAŞ'ı ziyaret etti
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve beraberindeki heyet Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerini ziyaret ederek, yürütülmekte olan projeler ile ilgili bilgi aldı.

Bakan Ergün TUSAŞ'ı ziyaret etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve beraberindeki heyet Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerini ziyaret ederek, yürütülmekte olan projeler ile ilgili bilgi aldı.

Ziyaretinde kendilerine Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Yücel Altunbaşak, Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Rahmi Çetin, Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu ile Bakan Danışmanları H. İlyas Aydoğan ve Dr. Mehmet Duyar eşlik etti.
 
Bakan’a ziyareti sırasında, TSKGV Genel Müdürü Hayrettin Uzun, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, Ostim OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı tarafından TUSAŞ’ın kabiliyetleri ve yürüttüğü projeleri hakkında detaylı bilgi verildi. 
 
TUSAŞ’ta bulunmaktan ve çalışmaları görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Ergün, “Türk sanayisi olarak bugün geldiğimiz noktada, önemli bir üretim hacmine ve gücüne ulaştık. Bundan sonraki süreçte çok üretmenin yanında daha nitelikli, ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürünler üretmemiz gerekiyor. 

Başta teşvik kanunu olmak üzere bütün politika araçlarımızı bu yönde oluşturuyoruz. TUSAŞ’ı ziyaretimizde gördüğümüz üretim ve Ar-Ge tablosu, gitmek istediğimiz istikameti işaret ediyor. 

Tabii burada gördüğümüz gerek savaş ve nakliye uçağı yapımı ve modernizasyonu gerekse helikopter, insansız hava aracı ve uydu yapımı çalışmaları, savunma sanayi ve havacılık sektörümüz açısından oldukça sevindirici ve değerli çalışmalardır. TUSAŞ’ın bu başarısı savunma sanayi ve havacılık sektörüne dair bizim 2023 yılı hedeflerimizin gerçekleşmesinde de önemli bir rol oynayacaktır.” dedi. 
 
İlk olarak Özgün İnsansız Hava Aracı “ANKA” Montaj Alanı’nda bilgi alan Ergün, F-16 Program alanlarını gezdikten sonra TUSAŞ mühendisleri tarafından tasarlanan Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı “HÜRKUŞ”un kokpitine binerek program hakkında bilgi aldı.

Daha sonra JSF/F-35 ve Uydu projeleri hakkında da bilgi alan Ergün, TUSAŞ’ın ana yüklenici olduğu T129 Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri “ATAK” helikopteri ile yakından ilgilendi. Ayrıca, Aviyonik Laboratuarları’nda ve mühendislik binalarında incelemelerde bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim