• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Bakan Yıldırım, 2023 hedeflerini açıkladı

Bakan Yıldırım, 2023 hedeflerini açıkladı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2023 yılı için planlanan yatırım ve hedefleri açıkladı.

Bakan Yıldırım, 2023 hedeflerini açıkladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye açısından 2011 yılı ne kadar iyi ise, batılı ülkeler açısından da o kadar kötü bir yıl geçtiğinin söylenebileceğini belirterek, ''2023 hedeflerine ulaşmak için 'Zor olanı hemen başarır, imkansız olan ise biraz zaman alır' mantığıyla çalışıyoruz'' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, son 9 yılda, ulaşım ve erişim altyapısına 112 milyar lira yatırım yaptıklarını ifade etti.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli ulaşım aracı karayolları olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye'de taşımanın yüzde 90'ının karayolları üzerinden yapıldığını belirtti. 2003 öncesinde sadece 6 ilin bölünmüş yolla birbirine bağlı olduğunu hatırlatan Yıldırım, ülkenin geri kalan kısmında çok kötü yollar olduğunu, birçok yolda iki aracın yan yana zor geçtiğini anlattı. 

43 milyar liraya yakın yatırım yaparak bugün itibarıyla 74 ili, aynı zamanda birçok ilçeyi de duble yollarla birbirine bağladıklarını ifade eden Yıldırım, ''2003 yılında 6,101 kilometrelik bölünmüş yolumuz varken, bugün 21 bin 227 kilometre bölünmüş yolumuz var. Kim kazandı, ülke kazandı. Çünkü bu yolların bir yıllık zaman tasarrufu, yakıt tasarrufu, çevre etkisi 9,4 milyar lirayı buluyor'' dedi.

2011 yılı içerisinde 1.525 kilometre bölünmüş yol yapımı, 19.003 kilometre asfalt onarımı yaptıklarını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

''46 ilimize hizmet veren İzmir-Alsancak Limanında viyadüklerle şehir trafiğine soluk aldırdık. İstanbul Boğazı Avrasya Karayolu Tüneli'nin 26 Şubat 2011 tarihinde temeli atıldı. 2015 yılında tamamlanması planlanmakta. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin yapım ihalesine 8 Mart 2011 tarihinde çıkıldı.

Bursa-İzmir aksını, Bozüyük-Kütahya-Afyon aksını, Afyon–Konya-Ereğli aksını, Ankara-Akyurt-Çankırı-Kastamonu aksını, Malatya-Elazığ-Bingöl-Muş-Bitlis aksını, Yıldızeli-Tokat-Amasya aksını, Diyarbakır-Batman aksını bölünmüş yol olarak tamamladık.

6 bin 14 metre uzunluğunda 118 adedi devlet ve il yollarında, 96 metre uzunluğunda 2 adedi otoyollarda olmak üzere 6 bin 110 metre uzunluğunda 120 adet köprü yapımı gerçekleştirdik. Sadece yol yapmadık tarihimizi de koruduk. Bununla birlikte 29 adet köprü onarımı ve 13 adet tarihi köprü restorasyonunu da tamamladık.''

''YOLLAR KAYMAK GİBİ OLDU" 

Yollar güzelleştikçe, konfor arttıkça trafik rahatlığı ile birlikte kural ihlal ve ihmallerinin de arttığına dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'deki trafik kazalarının yüzde 89,6'sının hatalı sürücü davranışlarından kaynaklandığını ifade etti.

Bölünmüş yollardan önce hatalı sürüşler ile yol kusurlarının kaza nedeni olarak başa baş gittiğine işaret eden Yıldırım, yol kusurunun hemen hemen kalmadığını, ama ihlal ve ihmal neticesinde insan hatasından kaynaklanan trafik kazalarının olmaya devam ettiğini vurguladı.

Türkiye'de, 5 yıl önce motorlu araç sayısının bugünkü motorlu araç sayısının yarısı kadar olduğunu hatırlatan Yıldırım, ''Araçlarıyla seyahat edenlerin sayısı da bugünkü sayının üçte biri kadar idi. Yollar şimdi adeta kaymak gibi oldu. Eskiden yollar çok daha kötü durumdaydı. Trafik arttı, seyahat miktarı arttı, kaza sayısı da arttı, ama kazalarda ölümler o nispette azaldı. Umut ediyorum ki 2012 yılında trafik kazaları daha da azalacak'' diye konuştu.

Bu kapsamda 2012 yılı içerisinde 1.133 kilometresi devlet yolu, 29 kilometresi de otoyol olmak üzere toplamda 1.162 kilometre bölünmüş yol yapılmasının planlandığını bildiren Yıldırım, 2012'de ayrıca 140 adet köprü inşa edeceklerini ifade etti.

"DEMİRYOLLARI İSTİKBALİMİZİN DE LOKOMOTİFİ OLACAK!" 

Göreve geldikleri döneme kadar yılda 18 kilometre demiryolu yapılırken, son 9 yılda, yıllık ortalama 135 kilometre demiryolu yapılır hale getirdiklerini belirten Yıldırım, ''Demiryolları, istiklalimizin lokomotifi olduğu gibi, istikbalimizin de lokomotifi olacak'' dedi.

Bu bağlamda, Yüksek Hızlı Treni de ülkeye kazandırdıklarını ve 2,5 yılda 4 milyon yolcuyu Yüksek Hızlı Tren ile taşıdıklarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Hizmete soktuğumuz Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hattının ardından Ankara-Sivas hattının da yapımı devam ediyor. Demiryollarına, 2002-2011 yılları arasında TCDD bünyesinde toplam 6 milyar liraya yakın yatırım yaptık. 2011 yılının son günlerinde (28 Aralık 2011) Ankara-İzmir yüksek hızlı tren ihalesini yaptık. Yerli yabancı 26 firma teklif verdi. Bu çok sevindirici bir durum. 2011 yılının son iş gününde ise Eskişehir-Bursa yüksek hızlı treni projesinin ihaleyi kazanan yüklenici firma ile protokolü imzaladık.

Tarihi ipek demiryolu projesini hayata geçirdiğimizde Çin'den Londra'ya iki denizi de altından geçerek varmış olacağız.

İstanbul-Kars-Tiflis-Bakü, Kurtalan-Nusaybin-Irak, Kars-Nahçivan-İran, Kavkaz-Samsun-Basra, İstanbul-Halep-Mekke, İstanbul-Halep-Kuzey Afrika taşıma koridorları geliştirilerek Türkiye'nin demiryollarının da Avrupa ile Asya arasında köprü olmasını hedefliyoruz.''

2012'de Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinin Eskişehir Gar Geçişi ile İnönü-Gebze arasının inşaatına devam edileceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

''Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesinin Yerköy-Sivas projesinin inşaatına devam edilecek, Kayaş-Yerköy arasının ihalesine çıkılarak inşaatına başlanılacak. Ankara-Bursa Hızlı Tren projesinin inşaatına devam edeceğiz. Ankara-İzmir ve Sivas-Erzincan Hızlı Tren Projelerinin ise inşaatına başlayacağız. Başkentray projesinin birinci etap inşaatına devam edilecek ve İkinci etap inşaatının ihalesine çıkılarak inşaatına başlanılacak. Ayrıca bu yıl 900 kilometre yol yenilemesi yapmayı, 537 adet yük vagonu üretmeyi planlıyoruz.''

''YHT PROJELERİ HIZLA İLERLİYOR''

Yıldırım, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinin Eskişehir-İstanbul kesiminin inşaatının sürdüğünü, Eskişehir Gar Geçişinin altyapısının inşaatında yüzde 70 fiziki ilerleme sağlandığını, Eskişehir-İnönü arası inşaat çalışmalarının ise tamamlandığını bildirdi.

İnönü-Keseköy arasının inşaat çalışmalarında ise yüzde 50 fiziki ilerleme sağlandığını belirten Yıldırım, Keseköy–Gebze kesiminin ise sözleşmesi imzalanarak yer tesliminin yapıldığını ifade etti.

Ankara için büyük öneme sahip Başkentray projesinin de birinci etap inşaatına Şubat ayında başlandığını hatırlatan Yıldırım, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesinin Yerköy-Sivas kesiminin inşaatında yüzde 52 fiziki ilerleme sağlandığını, Kayaş-Yerköy kesiminin ise proje çalışmalarına devam edildiğini kaydetti.

Sivas-Erzincan Hızlı Tren Projesinin de proje çalışmalarının devam ettiğini anlatan Yıldırım, ''Ankara-Bursa Hızlı Tren Projesinin Bursa-Yenişehir kesiminin ihale işlemleri tamamlandı. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin proje çalışmalarına devam edildi. Ayrıca demiryollarında 800 kilometre yol yenilemesi de yaptık. Lojistik Merkez projelerinin inşaatına devam ettik'' diye konuştu.

''YÜZYILLIK RÜYA MARMARAY" 

Sultan Abdülmecit'in hayal ettiği, Sultan Abdülhamit'in projesini hazırlattığı Marmaray'ı gerçekleştirmenin AK Parti hükümetlerine nasip olduğunu ifade eden Yıldırım, yüzyıllık rüya olan Marmaray projesinin, İstanbul'un toplu ulaşımına nefes aldırtacağını söyledi. Denizin 60 metre altından geçen bu muhteşem projenin, dünyanın en derin sualtı tüneli olma özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım, Marmaray ile ilgili herhangi bir aksama söz konusu olmadığını, 29 Ekim 2013'de hizmete girmiş olacağını söyledi.

''HAVAYOLUNU HALKIN YOLU YAPTIK" 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''İstikbal göklerdedir'' sözünü hedef belirlediklerini anlatan Yıldırım, hava yolu yatırımlarına devam ettiklerini bildirdi. 

Daha önceden havayolu ulaşımı pahalı olduğu için Türkiye'de sadece zenginlerin uçabildiğini kaydeden Yıldırım, 2003 yılında aldıkları bir kararla Türkiye'de sivil havacılığı serbestleştirerek iç ve dış hatlarda tarifeli sefer yapmanın önündeki engelleri kaldırdıklarını anlattı. Ankara-İzmir-İstanbul üçgenine sıkışan uçuşları yurt geneline yaydıklarını ifade eden Yıldırım, ''9 yılda, 15 milyon vatandaşımız uçakla tanıştı, hava yolu halkın yolu haline geldi. Artık uçak ile seyahat etmenin şehir içi dolmuşla seyahat etmekten farkı kalmadı'' dedi.

Yatırımların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

''Zafer Bölgesel Havaalanının yap-işlet-devret (YİD) Projesine ilişkin sözleşmesini 21 Nisan 2011 tarihinde imzaladık, yer teslimi yaptık. Her ne kadar yatırım süresi 36 ay olarak belirlenmiş ise de 30 Ağustos 2013 tarihinde hizmete açılmasını hedefliyoruz.

Ülkemizin en büyük 2. Havalimanı olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihalesini yaptık. Adnan Menderes Havalimanı İç-Dış Hatlar Terminal Binasının YİD Modeli ile yapılmasına ilişkin ihaleyi gerçekleştirdik, sözleşmeyi imzaladık.

Türkiye'deki ATM Kaynaklarının Sistematik Modernizasyonu (SMART) Projesini hayata geçirdik. Artık havayollarımız daha güvenli hale geldi. Bunun yanı sıra bir çok havaalanımızda yenilemelerde bulunduk yeni terminal biraları yaptık.

2011 yılında toplam 48 ikili ve 1 çoklu müzakere anlaşması imzalayarak Türkiye'nin imza altına aldığı ikili anlaşma sayısını 121'e çıkardık.

Havaalanlarında engelli yolcuların diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmesine yönelik 'Engelsiz Havaalanı' Projesini başlattık.

Ülkemizde hava taşımacılığının geliştirilmesi amacıyla havayollarına düşük maliyetli havaalanı imkanı sağlayan 'Ekonomik Havaalanı Projesi'ni hayata geçirdik.''

''2012'DE HAVACILIKTA DENETİM DAHA ETKİN HALE GELECEK" 

Havacılık alanında 2012'nin denetim yılı olacağını belirten Yıldırım, hazırlanan denetleme yönetmeliğiyle, denetimlerin bağımsız denetleme kuruluşları ile yapılacağını bu şekilde denetlemenin kalitesinin, sektörden sağlanacak tecrübeli kişiler ile daha da etkinleştirileceğini söyledi.

Havaalanlarının güvenlik kontrol noktalarındaki hizmet etkinliğinin arttırılması amacıyla yürütülen altyapı çalışmalarının da 2012 yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildiren Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

''2012 yılı sonuna kadar 10 ülke ile yeni hava ulaştırma anlaşması yapmak, mevcut anlaşmaların günün koşullarına göre güncelleştirilmesi için müzakere yapılmasını da planlıyoruz.

Ayrıca bu yıl içerisinde Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminal Binası, Devlet Hava Araçları Hangarı İle Yabancı Konuklar Köşkü Yapımı, Van-Ferit Melen Havaalanı Terminal Binası Aks İlave Edilmesi, Kars Havaalanı İç Hatlar Ve Dış Hatlar Terminal Binası Yapımı, Ağrı Havaalanı Terminal Binası Yapımı, Kastamonu Havaalanını tamamlayarak hizmete vereceğiz.

Ayrıca 2012 yılı sonuna kadar yolcu taşımacılığındaki havayolu payının yüzde 10'a çıkarılması amacıyla sektörel düzenlemeler yapacağız.''

DENİZCİLİK ARTIK DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKİYOR 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2011 yılının denizcilik ve bilişim alanları açısında da çok başarılı geçtiğini ifade ederek, ''Türkiye'nin parlayan yıldızı denizciliğimiz artık dünyanın dikkatini çeken, ben de varım diyen bir aşamada'' dedi.

Bakan Yıldırım , Türkiye'de denizciliğin kat ettiği mesafenin heyecan verici noktada olduğunu belirtti.

2011 yılında denizcilik alanındaki gelişmelerden en önemlisinin denizciliği müsteşarlık seviyesinden alarak, Bakanlık seviyesinde temsil edilir hale getirmeleri olduğunu ifade eden Yıldırım, son 9 yıldaTürkiye'de denizcilik sektörünün, AB standartlarını yakaladığını, Türkiye'nin denizcilikte dünyanın lider ülkeleri arasına girdiğini kaydetti.

Tuzla'da sıkışan gemi inşa sanayisini tüm kıyılara yaydıklarını, tersane sayısını 36'dan 71'e çıkardıklarını anlatan Yıldırım, 2011 yılının ilk sekiz ayı itibariyle Türkiye'nin, dünya yeni gemi inşa siparişlerinde adet bazında 6'ncı, DWT bazında 10'uncu sırada yer aldığını ifade etti. Türkiye'nin 2011 yılı itibariyle mega yat üretiminde dünya sıralamasında 3. sıraya yerleştiğini belirten Yıldırım, ''Türkiye yat inşaatında bir marka oldu'' dedi.

Denizcilik sektörünün, 'Özel Tüketim Vergisi Sıfırlanmış Akaryakıt' uygulaması ve diğer teşvikler sayesinde olağanüstü bir gelişme gösterdiğini belirten Yıldırım, Türk bayraklı gemilerin ilk kez 2008 yılında beyaz listeye geçtiğini hatırlatarak, Paris Memorandumu Sekretaryası'nın 11 Temmuz 2011 tarihli raporunun Türkiye'nin bu konumunu kuvvetlendirdiğini kaydetti.

Yıldırım, öte yandan 2004 yılından bu yana uygulanan ÖTV indirimi sayesinde, Eylül 2011 tarihi itibarıyla sektöre 2,4 milyar lira destek sağlandığını bildirdi.

''YOLCU SAYISI, ELLEÇLENEN YÜK MİKTARI ARTTI" 

Kabotajda taşınan yolcu sayısının 2010 yılında 154 milyona ulaştığını, 2011 yılı sonunda bu rakamın 161 milyonu geçeceğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

''Kabotajda taşınan araç sayımız ise; 2010 yılında 9,4 milyon iken bu yıl sonuna kadar taşınan araç sayısının yaklaşık 10,7 milyonu geçmesini bekliyoruz. Limanlarımızda elleçlenen yük miktarında ise 2010 yılında 349 milyon ton iken, 2011 yılı sonu itibariyle 362 milyon tonu bulacak.

2011 yılında kruvaziyer turizminin artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalara hız verdik. Bu sayede 2010 yılında 1 milyon 719 bin olan kruvaziyer yolcu sayımız 2011 yılı sonunda 2 milyon 250 bini bulmuş olacak.

Kruvaziyer gemilerinin liman hizmetlerine ödedikleri bedelleri yüzde 50 oranında azalttık. Özellikle 2012 yılında turist sayısında önemli artışlara neden olacağını düşünüyorum.''

''UÇAN KUŞTAN HABERİMİZ VAR" 

''Denizlerimizde kurduğumuz takip sistemleri sayesinde uçan martılardan dahi haberdar oluyoruz'' diyen Yıldırım, 2011 yılı içinde 98 olaya başarı ile müdahale ettiklerini bildirdi. Yıldırım, 2011 yılı sonu itibariyle Türkiye'de 182 adet liman tesisi, 220 adet balıkçı barınağı, 45 adet marina, 71 adet tersane olmak üzere toplamda 498 adet kıyı tesisi bulunduğunu kaydetti.

Denizcilik sektöründeki en önemli yatırım projeleri arasında yer alan Çandarlı Limanının Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 10. büyük limanı olarak planlandığını dile getiren Bakan Yıldırım,Türkiye'nin batıya açılan kapısı olan Çandarlı Limanının temelinin Mayıs ayında atıldığını hatırlattı.

2011 yılında Batı Karadeniz'de kuzey-güney aksında intermodal taşımacılık hizmeti verecek bir liman kompleksi olan Filyos Limanı Projesine de devam ettiklerini ifade eden Yıldırım, cevher, konteyner, akaryakıt gibi çeşitli yük türlerine hizmet verecek olan limanın, 25 milyon ton/yıl kapasiteye sahip olacağını belirtti.

''DENİZCİLİK YATIRIMLARI DEVAM EDECEK" 

Denizcilik alanında ise tersane, balıkçı barınağı, yat limanları yatırımlarına devam edeceklerini belirten Yıldırım, 2012 yılı içinde İzmir Alsancak Limanının kruvaziyer alanının ihaleye çıkarılması için gereken tüm prosedürleri tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

2012 yılında önem verecekleri bir diğer sektörün bilişim olacağını ifade eden Bakan Yıldırım, ''2G GSM bantlarının, 3G teknolojisinde kullanılması için yeni bir çalışma yapılacak, böylece 3G daha da güçlenecek. Geniş bant hizmetlerinde şeffaflık düzenlemeleri yapılacak, 2013-2015 yıllarını kapsayan stratejik plan hazırlanacak, IPV 6 geçiş için çalışmalara devam edilecek'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, sektördeki serbestleşme alanında gerçekleştirilen gelişmelerin, bundan sonra da fiber internet altyapılarının yaygınlaştırılması, bilgi ve iletişim sektörünün uluslararası rekabette daha üst sıralara taşınması alanlarında sürdürüleceğini ifade etti.

''BİLGİ EN ÖNEMLİ GÜÇ" 

Bakan Yıldırım, Türkiye'de bilişim sektörü gelirlerinin sürekli yükselme eğiliminde olduğunu belirterek, 2003'de 11,5 milyar dolar olan bilişim sektörü toplam gelirlerinin, 2011 yılı sonu itibariyle 31 milyar doları geçeceğini, 2012'de ise bu rakamın 34 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

2011 yılı rakamlarına göre 12,79 milyon geniş bant abonesi bulunduğunu ifade eden Yıldırım, geniş bant abone sayısının 2023'de 30 milyona erişmesini hedeflediklerini kaydetti.

İşte bu nedenle diyoruz ki, sadece karayollarında otoban yapmadık. Deniz otobanları ve internet otobanlarını da yaptık.''

''PTT TAM BİR BAŞARI ÖYKÜSÜDÜR" 

Bakan Yıldırım, 171 yıllık bir kuruluş olan PTT'nin bugünkü halinin tam bir başarı öyküsü olduğunu söyledi. Uzun yıllar boyunca devletin, hazinenin sırtına yük olan PTT'nin, yaptıkları yeniliklerle kar eden önemli kuruluşlar arasında yerini aldığını belirten Yıldırım, 2011 yılı sonuna itibarıyla 171 kurum ve kuruluşla 201 protokole imza attığını belirtti.

Telefon, cep telefonu, elektrik, doğal gaz ve su faturası gibi ödemelerinin yanı sıra maaş ödemesi gibi çok çeşitli iş ve işlemlerin de PTT aracılığıyla yapılabildiğini ifade eden Yıldırım, banka şubesi olmayan; 33 ilçe, 1.203 belde ve 201 köy olmak üzere toplam 1.437 iş yerinde vatandaşlara sadece PTT'nin hizmet verdiğinin altını çizdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü hızlı geçiş sisteminde deneme aşamasına gelindiğini belirten Yıldırım, ''Otoyollarda duraklama devri bitiyor, hızlı geçiş devri başlıyor'' dedi.

''MİLLET AYA GİDERKEN, BİZ YAYA KALMAYACAĞIZ" 

Bakan Yıldırım, Milli Haberleşme Uydusu Türksat 5A'nın teknik bir sorun olmazsa 2015 yılı sonunda uzaya gönderilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Uydu entegrasyon ve test merkezi (UMET) yapımı çalışmalarının halen TAİ tesislerinde devam ettiğini ifade eden Yıldırım, ''Millet aya giderken biz yaya kalmayacağız. 2013 yılında bu merkezin faaliyete geçmesi hedefleniyor'' dedi.

e-Devlet uygulamasının Türkiye'de sevildiğini ve ilgi gördüğünü belirten Bakan Yıldırım, kayıtlı kullanıcı sayısının 10 milyonu aştığını, 2011 yılının ilk 9 ayında ortalama aylık kullanım sayısı 5 milyon 341 bin 290 olduğunu söyledi.

2012 YILINDA HAYATA GEÇECEK PROJELER 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, daha önce ertelenen 3. Boğaz Köprüsü ihalesinin 10 Ocak'ta gerçekleştirileceğini, herhangi bir erteleme olmayacağını belirterek, bu ihalenin 2012'nin ilk ihalesi olabileceğini söyledi.

Türkiye'nin iki büyük kenti İzmir ve Ankara'yı birbirine bağlayacak İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ikinci ayağı olan İzmir-Afyonkarahisar arasının 2012 yılında ihalesini yapacaklarını bildiren Yıldırım, bu sayede projenin iki taraftan da inşa ediliyor hale geleceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığıyla imzaladıkları protokolle Türkiye'deki 570 bin dersliğinin tamamını akıllı sınıf haline getireceklerini dile getiren Bakan Yıldırım, ''Kara tahta devrine son veriyoruz. Bu ülkenin bahtı karaydı ak ettik, artık bahtı da tahtası da kara olmayacak. 2012 yılı içinde Fatih Projesi'nin ihalesinin tamamlanması ve kurulumlarının yapılandırılmasını hedefliyoruz. 4 yıl içinde 570 bin sınıfa Akıllı Tahta ve öğrencilerimize Tablet PC verilecek. FATİH projesini çok önemsiyorum. Çok hayati öneme sahip bir proje'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim