• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Yıldırım: Denizcilikte kriz yok

Bakan Yıldırım: Denizcilikte kriz yok
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, aylık olarak düzenlenen İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı’na katıldı.

 

Bakan Yıldırım: Denizcilikte kriz yok
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, aylık olarak düzenlenen İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı’na katıldı.
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım ayı Meclis Toplantısı’na; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Kıtı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, İstanbul Liman Başkanı Gani Aygün, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim ve Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
 
“Kriz sona erdi”
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım meclis toplantısında yaptığı konuşmada krizin sadece denizde yaşanmadığını, küresel finansman çöktüğünden dolayı böyle bir durum oluştuğunu fakat bunun artık etkisini kaybettiğini ve denizcilik sektöründe krizin sona erdiğini söyledi.
 
Denizcilerin büyük düşündüğünü ve Piri Reis’in torunları olarak diğerlerinden avantajlı olduğumuzu ve daha da büyük düşünmemiz gerektiğini söyleyen Bakan Yıldırım, 2006 yılında gemilerimizi limandan dışarıya çıkaramadığımız günlerden dünya da 26.büyük ekonomi konumuna geldiğimizi, hep ileriye bakmamız gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Sektöre sert çıktı
 
Devlet olarak denizci kökenli başbakan ve iki bakan olmalarının avantajlarını sonuna kadar kullandıklarını bu alanda tüm talepleri karşılamaya çalıştıkları ve gerekli yatırımları yaptıklarını belirten Yıldırım, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın ilgilerinin çok az olduğunu, kendileri kadar ilgi göstermediklerini söylerken “8 tane gemi ihalesi açtık, bir tane bile teklif veren olmadı. Hiç kimse ilgisizsiniz demesin. Hiç kimse kriz var demesin. Biz değil siz ilgisizsiniz ” diyerek çıkıştı.
 
“Denizcilikle ilgili hiçbir işin içinde olmayız”
 
Havacılık, Demiryolu gibi sektörlerin yanı sıra denizcilik sektöründe de serbestleşmeye gidilmesi gerektiğini savunan Yıldırım şöyle konuştu: "Denizcilikle ilgili hiçbir işin içinde biz olmayız. Demiryollarından da çıktık, orayı da serbestleştirdik. Buyrun demiryolu, trenini getiren yola koysun. Havacılıkta da tekel vardı. Havacılığın Türkiye'de adı yoktu. Dünyadakihavacılıktan aldığımız pay nasıl 3 kat arttı? Hepsinin arkasında serbestleşme var. Eğer 'THYelimin altında olsun, istediğim gibi kullanayım' deseydim geri gitmeye devam ederdi. 'Buşirketin benimle bağlarını koparması, benim mevzuatımdan çıkması lazım' dedim. O günküarkadaşlar bu bakan THY'yi batırmaya karar vermiş dediler. Batan THY değil onların rahatı."
 
Marmaray’ı açtıkları için çok memnun olduğunu dile getiren Binali Yıldırım, kullananların çok memnun kaldığını sözlerine ekledi. Marmaray'a yönelik eleştirileri tiye alan Bakan sosyal medyada paylaşılan bir twiti dinleyenlerle paylaştı. Bakan Yıldırım'ın beğendiği twiti şu şekilde: "Marmaray açıldı halkımızın yüzde 80'i memnun. Açıldıktan sonra arıza oldu, yüzde 20'si memnun. Sonuçta yüzde 100'ü memnun."
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a konuşmasının ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası yönetimi tarafından “Piri Reis Haritası” hediye edildi.
 
img_5198.jpg
 
img_5093.jpg
 
img_5104.jpg
 
img_5071.jpg
 
img_5203.jpg
 
Haber ve Fotoğraflar - Onur Ömer Bilgi - Sinan Saygı - Deniz Haber Ajansı
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim