• BIST 9645.02
  • Altın 2419.793
  • Dolar 32.5826
  • Euro 34.7204
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Bakan Yıldırım, e-PTT AVM'yi hizmete açtı

Bakan Yıldırım, e-PTT AVM'yi hizmete açtı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş sitesi e-PTT AVM'yi hizmete açtı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş sitesi e-PTT AVM'yi hizmete açtı.

Yıldırım, Çeşme Sheraton'daki e-PTT AVM projesinin tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, 2003 yılında tüm kurumlarla ilgili brifing aldığını, 170 yıla yakın geçmişi olan PTT'nin dünyadaki değişime uyum sağlayamadığını gördüğünü belirtti.

PTT'nin 2000'li yılların başında yaygın hizmet ağının olduğunu, ancak hizmet verimliliği ve karlılığının iyi durumda olmadığını anlatan Yıldırım, ''Neredeyse gelirleri ve giderleri birbirini zor karşılıyordu. Ayrıca 1990'lı yılların ortasında PTT ve Telekom'un ayrılması da gelirin azalmasına neden olmuştu. Mektup yazma alışkanlığı da gittikçe kayboluyordu. Biz de değişen dünya şartlarında üzerimize düşeni yapmaya karar verdik'' dedi.

PTT hizmetlerini 3 başlık altında topladıklarını, bu hizmetlerin posta, banka ve lojistik olduğunu dile getiren Yıldırım, PTT'nin sadece renkleriyle, amblemiyle değişmediğini aynı zamanda hizmet çeşitliliğini ve ağını genişlettiğini belirtti.

PTT'nin hizmetleri

Bakan Yıldırım, PTT'nin banka olmadığını, ancak bankaların yaptığı her işi yaptığını vurgulayarak, ''Türkiye'nin en büyük finansal kuruluşu, en fazla parasal işlemin döndüğü ve bu işlemleri en ekonomik şartlarda gerçekleştiren kuruluş PTT'dir'' diye konuştu.

PTT'nin daha önce 5-6 kurumla iş yaptığını, bugünse 181 ayrı kurumla sözleşmesinin bulunduğunu söyleyen Yıldırım, 215 farklı kalemde vatandaşa hizmet götürdüklerini ifade etti.

Kurumun 2003 yılında ayda 2 milyon 700 bin işlem yaparken artık 24 milyon işlem gerçekleştirdiğini dile getiren Binali Yıldırım, şöyle devam etti:
''Peki değişen nedir? Bir tek genel müdür değişmiş. Asıl zihniyet değişimi önemlidir. Vatandaşa hizmet odaklı anlayışın gelişmesi önemlidir. Bu yüzden kriz öncesi PTT sıfırdan 400 trilyon lira kara geldi. Bunu yaparken iş yerlerini yeniledi. Yatırımları da 15 kat arttı.

Bugün bin 342 noktada hizmet veriyor PTT. Devletin görevi, vatandaşı nerede yaşarsa yaşasın hizmeti aynı kalitede ona ulaştırmaktır. PTT böyle bir görev de yapıyor. Evrensel hizmet yükümlülüğünü yerine getiriyor. Şehir demeden, köy demeden bütün götürüleri dağıtıyor.''

''Bilişim Türkiye'de çok gelişti''

Bakan Yıldırım, Türkiye'de bilişim sektörünün çok geliştiğini ifade ederek, ''Türkiye'nin bilişim altyapısı Avrupa'nın önünde. Geldiğimizde Afrika seviyesindeydi. Türkiye'de mobil ve sabit internet abone sayısı 18,5 milyona erişti. Göreve geldiğimizde internetin ne olduğunu biliyorum. Çeviriyorsunuz çeviriyorsunuz karın guruldaması sesi gibi bir ses geliyor, internet de gelmiyordu. Bugün hem mobil, hem sabit 45 milyon vatandaşımız interneti kullanıyor'' diye konuştu.

Bilgi iletişim sektöründe serbestleşme dönemi yaşandığına dikkati çeken Binali Yıldırım, e-PTT AVM Projesi kapsamında 51 KOBİ ile protokol imzalandığını, kamu sektörü ve özel sektörün birlikte çalıştığını dile getirdi.

Türkiye'de sanal ortamda alışverişin her geçen gün arttığını söyleyen Yıldırım, e-PTT AVM'de vatandaşın istediği dükkandan, istediği ürünü alabileceğini, ürünü de PTT'nin getireceğini dile getirdi.

Ticaretin sanal ortamda, teslimatın ise gerçek dünyada yapılacağını söyleyen Binali Yıldırım, projenin hem iş hem eğlence hem de hizmete erişimde kalite getirdiğini ifade etti.

Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Geçen yıl bu tarihlerde İzmirlilere 35 İzmir projesinin sözünü vermiştik. Seçim arefesinde herkes birbirine giydiriyordu. Seçimden sonra bizi takip edenler bugün 35 İzmir Projesi'nin 12'ncisini yani kitaptaki 29. hizmeti İzmirlilerle tanıştırdığımızı görecekler. Bu projeyi, e-PTT AVM'yi tanıştırmak için özellikle İzmir'i, Çeşme'yi seçtik.

İzmir'i ticarette, ekonomide İstanbul'dan sonra 2. şehir yapacağız. İzmir'de istemezükçülerin olduğunu biliyordum da İzmir'in ikinci büyük şehir olmasının, marka olmasının kime ne zararı var anlayabilmiş değilim. İzmir zamanı geldiğinde onlara cevabını verir.''

Yıldırım, projeye dahil olan şirketlerin ücretsiz internet sitesine sahip olacaklarını, ürünlerini daha iyi tanıtacaklarını söyleyerek, ''Bayraklı'da bir dükkan, Kazım Dirik'te bir dükkan olmaktan daha iyi şartlara sahip olacaklar. Dünyanın diğer ucundaki müşteriye seslerini daha iyi duyuracaklar'' diye konuştu.

PTT Genel Müdürü Tural

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, mevcut hizmetleri iyileştirmek ve yeni hizmetler sunmak için çalıştıklarını belirtti.
PTT Kargo gibi büyük projeleri uygulamaya koyduklarını söyleyen Tural, şunları kaydetti:

''Stratejik planımızı hazırladık. 2023 yılına kadar uygulamaya koyacağımız 100'e yakın proje var. Bugün hizmete alacağımız proje de stratejik planımızın içinde yer alıyor. Bu Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş merkezi olacak. Bir alışveriş merkezinde ne varsa olacak. Müşteriler sanal ortamda buluşup sohbet edebilecek. Ayrıca e-PTT AVM'de yer alacak mağazaların online müşteri hizmetleri kapsamında sanal suret yani avatar şeklinde satış danışmanı atayabilmeleri sayesinde son kullanıcılar gerçek bir alışveriş merkezinde alışveriş yapar gibi e-PTT AVM'nin kapısından girecek, ürünleri inceleyecek ve isteyenler sanal dükkandaki müşteri temsilcisinden yardım alabilecek. Biz burada devletin güven duyulan yanı ile özel sektörün hız ve iş yapabilme kabiliyetini birleştirdik.''

Sanal açılış

Tören sonunda Binali Yıldırım'ın sanal sureti (avatar) sanal ortamda kırmızı kurdele keserek e-PTT AVM'nin açılışını yaptı.

İlk alışverişi de yapan Binali Yıldırım bin 750 liraya kırmızı bir bilgisayar satın aldı.

Alışveriş sırasında pazarlık yapmak isteyen Binali Yıldırım, sistemin kimseye ayrıcalık tanımadığını ifade etti ve sistemi oluşturan PTT yetkililerine ''Siz bu kapıdan çıkınca beni tanımazsınız da'' diye espri yaptı.

Tören sonunda Yıldırım, PTT Voleybol Takımı'na plaket verdi. Törene eski devlet bakanı Kürşad Tüzmen de katıldı.

2.20120518101311.jpg

3.20120518101318.jpg

4.20120518101325.jpg

5.20120518101332.jpg

6.20120518101340.jpg

7.20120518101351.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim